nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Matas s'autodescarta i no ocuparà un càrrec rellevant a l'executiva de Mariano Rajoy

El president estarà a l'equip directiu del PP com a membre nat


El president del PP balear i del Govern, Jaume Matas, s'ha autodescartat per ser present en l'estaf que elegirà Mariano Rajoy al congrés nacional que comença l'1 d'octubre a Madrid. Malgrat els rumors que situen Matas com un dels homes forts de la pròxima executiva, el propi president balear ha rebutjat tenir un càrrec rellevant a l'equip que presentarà Rajoy al congrés nacional.

Mates formarà part de l'executiva com a membre nat, és a dir, per la seva condició de president del PP balear i del Govern. I punt.

En algunes converses mantingudes per Matas amb dirigents del PP, el president balear ha explicat que el seu nomenament com a vicesecretari de l'executiva estatal suposaria un greuge comparatiu i que podria molestar altres presidents autonòmics com Francisco Camps o Esperanza Aguirre. Matas també creu que els dirigents que ara són a l'oposició han de ser els encarregats de treballar en la cúpula popular -Acebes, Zaplana i companyia- per tornar a guanyar les eleccions generals. A més, Matas sap que, encara que no tingui un càrrec rellevant en el PP, tindrà tanta o més influència que qualsevol alt càrrec popular davant del mateix Mariano Rajoy.

La vicepresidenta del Govern, Rosa Estaràs, també té garantit un lloc a l'executiva, encara que tampoc no tindrà un càrrec rellevant al nou equip de Rajoy. Com ja ocorregué als dos congressos anteriors, Estaràs s'incorporarà com a vocal a l'executiva del PP, segons ha transcendit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris