nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

Martínez Fraile visitarà la Platja de Palma per avaluar l'estat de la zona

El secretari general de Turisme donarà així suport a la reconversió

El secretari general de Turisme del Govern central, Raimón Martínez Fraile, visitarà la Platja de Palma a final de mes per avaluar l'estat de la zona on es té previst dur a terme l'experiència pilot de reconversió integral d'aquesta destinació pionera del turisme de masses de sol i platja.

Martínez Fraile vol aprofitar el seu viatge a la nostra illa, amb motiu de la reunió a Palma el pròxim dia 24 de l'Organització Mundial del Turisme, per reiterar el suport de Madrid a aquest ambiciós projecte.

En el decurs d'una trobada amb representants de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma, celebrada divendres passat a Barcelona, el secretari general de Turisme confirmà el compromís de l'Executiu ZP de tirar endavant amb el projecte de reforma integral de la zona, el qual es concretarà amb la constitució a final de mes del consorci que ha de definir i quantificar els projectes.

El pla de reconversió contempla obres per valor de 1.000 milions d'euros, entre les quals es troben dos camps de golf, un tramvia, un bulevard de circumval·lació i un edifici emblemàtic. Tot i que allò més important són totes les propostes dirigides a esponjar i reconvertir urbanísticament una destinació turística de masses de sol i platja, qualificada pels experts com a «madura» pel seu estat de degradació i caos.

Raimón Martínez Fraile repassà amb els hotelers mallorquins tots els temes i acords que centraren l'entrevista del ministre Montilla amb el conseller Flaquer dimarts de la setmana passada. L'administració socialista mantendrà els acords subscrits la legislatura anterior per tal de convertir la Platja de Palma en protagonista d'una experiència pilot per a la recuperació urbanística i empresarial de les destinacions turístiques més degradades.

Superat el conflicte entre l'Estat i el Govern balear sobre la vigència del model de sol i platja, ambdues parts admeten junts ara la necessitat de corregir alguns dels seus problemes. Entre ells, la diversificació de l'oferta per poder seguir endavant amb un producte que, segons els economistes, dóna símpotes d'esgotament.

Aquests i altres temes seran presents a la reunió de l'Organització Mundial de Turisme de dia 24 a Palma. Una trobada que se celebrarà a l'Escola de Turisme de la UIB i a la qual participaran experts de tot el món. Una jornada a la qual les confederacions d'hoteleria de CCOO i UGT també hi tendran coses a dir a la manifestació que han convocat el mateix dia pels carrers de Palma.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris