cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

L'Stei considera precipitada la incorporació de nins a Son Caliu

El projecte d'elecció de llengua també presenta crítiques del sector


El secretari d'Organització de l'Stei, Biel Caldentey, considerà precipitada la incorporació ahir dels alumnes a la nova escola de Son Caliu de Calvià. Pel sidicalista, el centre «no reuneix les condicions necessàries» i definí la situació del pati d'aquesta escola de «complicada».

Caldentey també es referí al programa pilot que impulsa la Conselleria a 11 centres d'infantil on els pares podran escollir la llengua de la lectoescriptura dels seus fills, i el titllà de «segregació lingüística», ja que assegurà que en els centres on es puguin fer «dues classes se'n farà una de català i una de castellà», explicà el sindicalista.

Precisament en aquesta situació es troba, per exemple, el CP Jaume I de Palma, en el qual s'impartirà una classe en català i una en castellà, amb 16 i 22 alumnes respecivament, a falta que vuit pares decideixin l'opció per als seus fills.

Per la seva banda, el portaveu de la Federació d'Associacions de Pares d'Alumnes, Fernando Martín, destacà les obres com a principal problema, ja que segons ell «hi ha molts centres que no han complert els terminis i la Conselleria hauria de reclamar per això a les empreses constrctores».

El projecte pilot d'elecció de llengua també rebé les crítiques de Martín, que el titllà de «pedagògicament no procedent», especialment en les aules mixtes, ja que, segons digué, els infants «han de tenir un referent clar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris