nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Balears plora amb el ritus ortodox les víctimes de la matança d'Ossètia

Prop de dos centenars de mallorquins acudiren a un emotiu funeral

Prop de dos centenars de ciutadans illencs varen plorar ahir les 335 víctimes mortals de la matança que el 3 de setembre es van registrar a Beslan, Ossètia del Nord. El màxim representant de l'Església Ortodoxa, a l'Estat espanyol i Portugal, l'arximandrita Makary, presidí la celebració, que va tenir lloc a l'església de Santa Catalina de Siena, dita de la Nativitat del Senyor per la comunitat ortodoxa, que va quedar petita per a l'ocasió. A més dels fidels de la branca oriental del cristianisme, varen respondre a la crida els màxims representants de les institucions civils, militars i religioses de les Balears. De fet, hi havia el bisbe Jesús Murgui; el president del Parlament, Pere Rotger; el comandant general de l'Exèrcit, Luis Peláez-Campomanes; i representants del Govern, el Consell, Cort, el cos consular i l'Acadèmia de Medicina, entre d'altres.

Durant la celebració, l'arximandrita va agrair la presència dels mallorquins no ortodoxos, amb els quals la comunitat ortodoxa «ens sentim germans». De fet, el representant religiós va assegurar que la presència massiva d'illencs era «confortant». Makary va manifestar que «les paraules sobren davant tanta barbàrie», però va demanar que «se sembri la llavor del perdó, per difícil que paregui». De fet, va recordar que «hem de posar sempre l'altra galta, si volem complir amb l'Evangeli». El líder ortodox també va tenir detalls propis de la cultura mallorquina en la seva homilia i va recordar que «Ramon Llull va dir que les paraules superbes ens duen a la guerra i només les paraules humils són senyal de pau». Igualment, va demanar ajuda econòmica per a les víctimes de la matança recordant, en català, que «poc és molt i res és res».

De fet, s'ha obert el compte corrent a l'entitat 2051, oficina 0012, amb el dígit de control 86 i número 1070000537 per qui vulgui contribuir amb donatius. L'arximandrita va assegurar que traslladarà la solidaritat dels mallorquins al bisbe de Beslan.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris