cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 15°
14°

Emaya ha retirat 24.900 quilos de fems al llarg de la badia de Palma

Nadal qualificà d'«extraordinaris» els resultats de la campanya


L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya) ha retirat durant la seva campanya d'estiu 24.900 quilos de residus al llarg de les costes del terme municipal de Palma. El president d'aquesta societat pública i tinent de batle de Medi Ambient de Cort, Antoni Nadal, considerà aquests resultats com a «extraordinaris».

La tasca de neteja, que s'ha desenvolupat entre l'1 de juny i el 31 d'agost, ha estat realitzada per sis embarcacions especialitzades dependents de l'esmentada empresa. Segons explicaren fonts d'Emaya, la gran majoria de residus que han estat retirats del litoral palmesà han estat plàstics.

Materials
Aquest fet es justifica a causa de la major dificultat d'assimilació que aquest tipus de fems suposa al sistema natural de drenatge de la mar, i que planteja manco dificultats a l'hora de descompondre d'altres materials com el paper. Així mateix, la flotabilitat dels plàstics ha influït en les proporcions i quantitats recol·lectades, ja que el fems més pesant es diposita al fons marí i fa difícil la seva eliminació.

Antoni Nadal es mostrà satisfet pel resultat de la campanya de neteja d'enguany i assegurà que «s'han complert els objectius» que l'Ajuntament de Palma s'havia fixat quant a recollida de residus a les zones costaneres de la ciutat.

Malgrat tot, les dades de recollida de residus a la mar són notablement inferiors a les aconseguides el 2003, ja que entre l'1 de juny i el 31 d'agost d'aquell any se'n recolliren 49.500 quilos, gairebé el doble que en aquest exercici. Aquesta circumstància estaria motivada, en principi, per una densitat menor de brutor acumulada a la costa. S'ha de recordar que l'any passat les queixes per fems a la mar foren una constant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris