lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

L'Hospital té la demora quirúrgica més baixa de tota la Comunitat

La consellera Castillo felicità el gerent pels bons resultats obtinguts

M.PUIGRÒS.Manacor.
En poc més d'un any la Fundació Hospital de Manacor ha aconseguit millorar els seus indicadors sobretot pel que fa a les llistes d'espera. De fet, l'Hospital de Manacor «ostenta actualment la demora quirúrgica més baixa de tota la Comunitat Autònoma», així ho declarà ahir la consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, en una visita oficial al centre sanitari.

D'ençà de l'arribada del nou gerent director del centre, Antoni Mesquida, l'Hospital de Manacor ha anat reduint les esperes dels pacients i assoleix a l'actualitat una mitjana de 59'4 dies enfront dels 125 dies que s'havia d'esperar fa un any per ser atesos per un especialista. Així mateix, la demora quirúrgica no urgent presenta una mitjana catorze dies inferior a la resta d'hospitals de les Illes, amb la qual cosa a Manacor tan sols s'esperen 51 dies mentre que a la resta la mitjana d'espera és de 65 dies.

Totes aquestes dades es desprenen després de la roda de premsa realitzada ahir per la consellera de Salut i Consum del Govern, Aina Castillo, el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Sergio Bertrán, el batle de Manacor, Antoni Pastor i el director gerent de l'Hospital, Antoni Mesquida. Tots els assistents van reiterar les seves felicitacions a Mesquida pels bons resultats obtinguts al davant de l'Hospital.

Així, la titular de Salut i Consum, després d'exposar que les «llistes d'espera s'han reduït un 27,1 per cent respecte a l'any anterior i aquest fet suposa que 548 persones manco estan esperant per ser intervingudes», assenyalà que «la meva intenció no és fer un discurs triomfalista, ara el que hem de fer és mantenir aquests indicadors i seguir treballant pels bons resultats».

Les mesures concretes que s'han aplicat a l'Hospital de Manacor per tal d'aconseguir millorar els resultats han passat per «molta dedicació i voluntat», tal com manifestà el director general de l'Ib-Salut, Sergio Bertrán, i per «l'aplicació del pla general de demores que ofereix als pacients la possibilitat d'operar-se a altres hospitals públics i també a alguns concertats. Així mateix s'ha prioritzat operar els qui abans estaven en llista d'espera i per això ara l'hospital està en els paràmetres òptims per no tornar a repetir situacions passades», finalitzà Bertrán.

De cara a les dades que es van exposar es veu que en el darrer any, durant la regència d'Antoni Mesquida, l'Hospital de Manacor ha augmentat un set per cent la seva activitat alhora que ha pujat cinc punts l'índex d'ocupació. D'altra banda, s'ha aconseguit reduir l'estada mitja un dos per cent respecte del 2003.

De fet, l'Hospital de Manacor és un dels que ja compleix la promesa feta per la consellera de Salut, Aina Castillo, de no haver d'esperar més de sis mesos per ser atesos per un especialista.

Les intervencions quirúrgiques més freqüents realitzades a l'Hospital de Manacor durant el darrer any han estat les operacions de catarates, l'hèrnia inguinal, l'eliminació de varius i també les operacions de vesícula biliar i d'hèrnia abdominal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris