lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
18°

El fiscal demana la inhabilitació de dos anys per a l'exbatle Perelló

La querella es basa en la detecció de set certificats urbanístics irregulars

El fiscal demana dos anys de suspensió de treball o càrrec públic per a l'exbatle i actual portaveu d'UM, Jaume Perelló, per les presumptes irregularitats en set certificats urbanístics. Així mateix, el fiscal sol·licita l'obertura del judici oral davant el Jutjat del Penal contra l'exbatle Perelló.

L'escrit de l'acusació diu que després de rebre peticions escrites de ciutadans que sol·licitaven certificacions urbanístiques per als seus immobles, l'acusat, entre el dia 3 de juny de 1999 i 21 de juny de 1999, va emetre diverses acreditacions que estaven encapçalades amb el seu nom i càrrec on manifestava «faig constar».

El fiscal afegeix: «En obrar d'aquesta manera, va ometre de manera conscient, voluntària i intencionada la realització del corresponent procediment administratiu, sense obtenir els antecedents de l'immoble en qüestió i sense recollir els preceptius informes tècnics; aquests certificats no foren signats pel secretari de l'Ajuntament».

«Aquests certificats no s'ajustaven a la situació real dels immobles, i és absolutament irreal i fictici el seu contingut, que es contradiu del tot amb les acreditacions dels antecedents urbanístics que tenia el Negociat d'Obres de l'Ajuntament de Muro; no concordant, per tant, el que es relatava en els certificats amb la realitat física d'aquests immobles», afegeix el text de l'acusació.

El 2002 l'Ajuntament decidí personar-se en la causa judicial contra Perelló pels presumptes delictes de falsedat documental i prevaricació. La decisió de l'equip de govern d'aquell moment (CDM-PP) va venir motivada per l'aparent bloqueig burocràtic que havia experimentat la denúncia des que es presentà als Jutjats d'Inca.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris