cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
14°

El bisbe Jesús Murgui consagra i beneeix Santa Maria de sa Coma

La cerimònia de dedicació omplí de gom a gom la nova església

El bisbe de Mallorca, Jesús Murgui, consagrà i beneí l'església de Santa Maria de sa Coma en una cerimònia que féu omplir de gom a gom el temple llorencí. Malgrat que la construcció fa un any que va finalitzar, el traspàs de l'anterior bisbe de Mallorca Teodor Úbeda no ha fet possible, fins ara, que l'església de Santa Maria de sa Coma hagi rebut la dedicació del lloc sagrat per part del Bisbat de Mallorca.

A l'acte de consagració hi foren presents, a part del bisbe Murgui, el vicari d'economia del Bisbat, Andreu Genovart; el rector de sa Coma i de Son Carrió, Francesc Munar, a més de set religiosos més que l'acompanyaren en la celebració eucarística. També hi assistí el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigròs, i diferents regidors del seu consistori.

En la celebració, el bisbe Murgui, primer de tot, beneí el temple i els assistents amb aigua beneïda des d'un ramell de branques d'olivera. Murgui tengué en la seva primera intervenció paraules d'agraïment a la tasca desenvolupada per Teodor Úbeda. Després de les lectures i de l'evangeli, arribà la consagració de l'església.

Envoltats de fum d'encens, els religiosos, amb el bisbe Murgui al davant, es disposaren a banyar amb olis perfumats les quatre creus de ferro situades a les quatre parets fonamentals de l'edifici. Així, amb un plat ple d'oli de perfums, i per mitjà d'una escala, Murgui passà les seves mans per la silueta de ferro de les creus, tot resant per beneir i consagrar la nova església de sa Coma. Tot seguit, l'encens envaí el temple en senyal de purificació.

Jesús Murgui destacà la importància dels temples sagrats com a llocs de veneració i de recerca de silencis. El bisbe agraí també la solidaritat i les iniciatives que s'han duit a terme per a la construcció d'aquesta nova església.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris