nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Més de 6.000 pelegrins pugen a Lluc a peu

L'alta participació fou la nota característica de la XXV Pujada a Lluc a peu de la Part Forana

80626

L'organització destacà la massiva participació.

L'alta participació de marxaires i el bon ambient foren les notes més característiques de la XXV Pujada a Lluc a peu de la Part Forana, que organitza l'Associació d'Antics Blavets i que ahir reuní a les portes del santuari més de 6.000 pelegrins dels diferents pobles de l'Illa.

Els niguls no varen poder amb els ànims dels marxaires, que cap a les sis del dematí foren sorpresos per una fina pluja. Enguany han participat a la pujada fins a 25 pobles de la Part Forana. Entre els pelegrins destacà la presència del president del Govern balear, Jaume Matas, que pujà a peu des de Caimari acompanyat pel conseller de Medi Ambient, Jaume Font; i els batles de Selva, Escorca i Campos, Joan Rotger, Antonio Gómez i Andreu Prohens, respectivament.

En arribar a l'Acolliment, on se celebrà una missa, el conseller Jaume Font bromejà de la «bona forma física» en què es troba el president. Així, el president del Govern lliurà enguany l'emblema de la pujada a Andreu Trobat Nicolau, que té 67 anys i és natural de Porreres. L'Associació d'Antics Blavets ha decidit atorgar-li aquest emblema perquè «Andreu Trobat és una de les persones que fa més anys que puja a Lluc a peu», segons explicà el president de l'associació, Gabriel Ferregut.

La marxa d'ahir va transcórrer sense incidents importants, segons explicà l'organització, i només fou necessari atendre algunes ferides lleus. Al llarg del recorregut, dispositius de Protecció Civil i la Creu Roja atengueren les necessitats dels participants.

La majoria dels assistents a la trobada d'ahir destacaren el bon ambient d'aquesta pujada. «Venim de Campanet i hem estat devers dues hores i mitja per arribar. El que més m'agrada d'aquesta pujada és el bon ambient», explicà ahir la campanetera Joana Femenies.

Catalina Batle i Miquela Mascaró explicaren en arribar a Lluc: «Som de Felanitx, però enguany hem pujat a peu des d'Inca, ja que de Felanitx s'ha de partir molt d'hora». «La pujada ha anat molt bé, però el cert és que enguany ha fet molta calor; el que més ens agrada d'aquest dia és l'ambient i caminar», afegiren.

La concentració de la majoria dels pobles va tenir lloc a les quatre de la matinada a la plaça del Bestiar d'Inca i cap a les set del matí fou l'hora d'arribada dels pelegrins a la zona de ca s'Amitger, on foren rebuts amb xocolata, donuts i un petit detall commemoratiu. Així mateix, tots els participants pogueren comprar al preu d'1 euro un mocador creat pel dissenyador Xisco Caimari.

Passades les nou del dematí, el president de l'associació donà la benvinguda a tots els presents i després va tenir lloc l'ofrena dels pobles amb el lliurament de ramells. Els actes organitzats finalitzaren amb una missa celebrada pel prior del santuari, Jaume Reynés.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris