nubes rotas
  • Màx: 22°
  • Mín: 21°
23°

La Seu plena honorà la Mare de Déu de Lluc

Els dirigents dels partits polítics de l'oposició no assistiren a la missa de la Diada de Mallorca


La Seu de Mallorca, plena fins a dalt, acollí la solemne missa en honor de la Mare de Déu de Lluc, amb l'assistència de les màximes autoritats polítiques de l'Illa, en una Diada de Mallorca en la qual els dirigents dels partits polítics de l'oposició no acudiren a la catedral.

Després del ball de gegants que s'inicià al Palau del Consell, amb la participació de les figures de Jaume II, Esclarmunda, Sanç i Jaume III, i la música dels ministrils, Jaume Matas, president del Govern balear, i Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca, encapçalaren la comitiva que omplí els primers bancs de la Seu, que des d'una bona estona abans ja presentava una important quantitat de fidels.

La devoció dels assistents asseguts a les bancades de la nau principal de la Seu contrastava amb el constant anar i venir i el xivarri dels assistents drets als laterals del temple. Dos aspectes dificultaren l'estada dins la Seu, on durant més d'una hora i quart la calor i el pobre sistema de so feren de l'acte de devoció a la Mare de Déu de Lluc un vertader fet heroic.

Potser els que pitjor ho passaren foren els polítics, que ben mudats no deixaren de fer ús dels seus mocadors per eixugar-se la suor. Fins i tot un membre de la coral Sant Jordi hagué d'asseure's a l'escala del cor i beure una mica d'aigua intentant calmar la calorada amb un ventall, fet que esdevingué el comentari general a cau d'orella.

La cerimònia religiosa fou presidida per Joan Bestard, president del capítol de la Seu. El nou bisbe, Jesús Murgui, no assistí a l'eucaristia perquè estava realitzant el servei religiós a Lluc. Durant el sermó, Bestard convidà tots els mallorquins a fer «una empenta ben forta per comprendre i viure amb esiau qui sou» del mallorquí Costa i Llobera. Tal vegada l'única connotació nacionalista del seu parlament, en el qual Bestard féu una crida a tots els fidels a ser bons cristians.

La solidaritat i fraternitat, el saber compartir «el que som i el que tenim», el diàleg polític i el saber escoltar, la diligència i la feina ben feta, i la unió de forces per aconseguir, com Bestard apuntà, «una societat més justa amb respecte per l'ecologia i l'ètica», foren l'eix del seu sermó. Així mateix, Bestard afirmà que «sumant forces farem un poble millor. Els pobles dividits s'enfonsen».

Per finalitzar la missa, l'agrupació Aires Mallorquins, dirigida pel mestre Jaume Company, executà el ball de L'oferta, que precedí una multitudinària entrega d'ornaments florals a la tomba del rei Jaume II, primer monarca del Regne de Mallorca.

Un total de 102 ofrenes, procedents d'associacions de caire cultural, social, de gent gran, veïnals, diferents cases regionals, entitats locals, ajuntaments de Mallorca, entitats bancàries i partits polítics oferiren rams de flors i ornamentacions acolorides a la tomba del rei Jaume II.

Hi participaren Pere Rotger, president del Parlament balear i en representació del Partit Popular; Andreu Crespí, dels socialistes de les Illes Balears; Francesc Buils, d'Unió Mallorquina; Ramon Socias, delegat de l'Executiu central a les Balears; Luis Peláez Campomanes, comandant general de l'Exèrcit a les Illes; Jaume Matas i Rosa Estaràs, president i vicepresidenta del Govern balear; Dolça Mulet, consellera de Cultura del Consell de Mallorca; Guillem Ginard, director general de Cultura, i Josep Lliteras, director insular de Relacions Institucionals.

La sortida de la Seu fou l'ocasió perquè alguns ciutadans aprofitassin per acostar-se a saludar els polítics assistents. Cridà l'atenció l'estona que unes senyores ja d'edat tingueren parlant, abraçant i besant a Jaume Matas a peu del seu automòbil oficial tot just abans d'abandonar l'esplanada de la Seu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris