lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

L'àmbit d'actuació podrà excedir el municipi en determinades situacions

B.P.Palma.
Tot i que els cossos de policia local actuaran en l'àmbit territorial dels seus municipis, la llei Rodríguez recull la possiblitat que l'excedeixin «quan siguin requerits per l'autoritat competent en situacions d'emergència i prèvia autorització dels respectius batles».

En aquest casos actuaran sota la dependència del batle del municipi que els requerís i sota el comandament del cap d'aquest, sense perjudici que de les tasques de gestió i de coordinació que corresponguin a la Conselleria competent en matèria d'Interior».

La creació del cos de policia local serà preceptiva en els pobles amb més de 5.000 habitants o quan el nombre d'efectius exercint aquestes funcions sigui superior a tres.

En els municipis on no existeixi policia local, les seves funcions seran exercides pel personal que desenvolupi tasques de custòdia, vigilància dels béns, serveis i instal·lacions, que passarà a denominar-se «vigilant municipal». Aquests huaran de tenir la condició de funcionaris i rebre la formació adequada per poder desenvolupar les seves funcions.

Els pobles que tenguin policia local no podran procedir a la dissolució del cos, encara que disminueixi la població.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris