nubes rotas
  • Màx: 17°
  • Mín: 17°
18°

UGT recrimina la poca capacitat de l'Executiu per fer front a l'alt dèficit de treball de les Balears

El sindicat proposa fer una reforma del SOIB per tal de garantir l'eficàcia i la credibilitat del servei

Després d'haver donat un ultimàtum al Govern perquè resolgui el problema del turisme a les Balears, UGT recrimina la poca capacitat de l'Executiu autonòmic per fer front al dèficit laboral de la Comunitat, on l'atur creix un 5,2% i tan sols un de cada deu contractes és indefinit. A tot això s'hi ha d'afegir la crítica del sindicat als resultats «caòtics i desoladors» del Servei Balear d'Ocupació (SOIB).

L'enfrontament entre els sindicats i la Conselleria de Treball pren força a mesura que es tanca la temporada turística i les institucions fan públics els informes de conjuntura. La precarietat a la feina afecta un 90% dels contractes i les Balears tanquen l'agost amb 23.000 aturats, el major nombre dels darrers vuit anys. En aquest context, UGT acusa l'Executiu Matas de no haver sabut donar resposta a l'actual crisi del mercat laboral i, per aquest motiu, demana una reforma del SOIB per tal de garantir-ne l'eficàcia i la credibilitat.

En un document que la Unió General de Treballadors ha fet arribar al director del Servei Balear d'Ocupació, José Antonio Berastain, li expressen la preocupació del sindicat al voltant dels resultats «caòtics i desoladors» dels servei. L'escrit assenyala la «mancança d'un model de gestió clar» i la «manca de lideratge» com els principals mals que afecten el SOIB, els quals li impedeixen donar solucions al «context econòmic dels darrers anys, caracteritzats per una desacceleració clara dels ritmes de creació de llocs de feina».

UGT denuncia que «les tensions del mercat laboral han augmentat, i amb elles el dèficit en termes de qualitat de feina». Per això, el sindicat reclama una reforma del SOIB, una «reorganització i ampliació de l'oferta del servei i dels recursos» que en garanteixi l'eficiència. Per aquest motiu, «urgeix revisar la xarxa d'oficines del SOIB, actualment congestionada, a més de consolidar la xarxa de punts d'atenció i orientació laboral».

D'altra banda, el sindicat alerta de la progressiva aparició d'empreses que gestionen borses de treball, directament i sense cap tipus de control. Així, UGT exigeix el disseny de polítiques actives d'ocupació i l'impuls de la figura dels agents de feina i desenvolupament local.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris