algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
17°

Les biblioteques de la UIB són plenes d'estudiants que acaben el curs el mes de setembre

La construcció projectada d'una de central a la Universitat podria començar l'any 2007

ALBA GONZÀLEZ.Palma.
Les biblioteques de la Universitat de les Illes Balears acullen dotzenes d'alumnes que diàriament passen hores i hores estudiant per als propers exàmens de setembre. La UIB intenta millorar any rere any els serveis de préstec i els locals d'estudi per als alumnes, ja que aquest mes, febrer i juny són les dades clau d'aglomeració de joves.

Segons el director del Servei de Biblioteca i Documentació de la UIB, Miquel Pastor, també s'habiliten «aules d'estudi» per tal de descongestionar aquests centres, que darrerament han incrementat les seves visites. Pastor afirma que a la biblioteca tenen «tot el que els fa falta», com uns seients còmodes, silenci, altra gent estudiant, llibres de consulta o internet. «Està clar que dins la biblioteca s'aprofita més el temps, no es distreuen, és un altre món», afegeix Pastor.

Actualment la UIB disposa de sis biblioteques al campus, una a cada edifici. Els alumnes critiquen la manca de diferents espais d'estudi com les cabines individualitzades però, segons Pastor, l'objectiu actual de les sis biblioteques és crear el màxim espai aprofitable i no els diferents tipus de localitzacions. El director afirma que, quan el 2007, es dugui a terme la construcció de la biblioteca central, es podran fer diferents seients i diferents àrees d'estudi, perquè hi haurà molt espai disponible.

La construcció d'aquesta nova biblioteca suposarà un canvi per als alumnes, que malgrat tot es troben satisfets amb els serveis actuals. Segons explica l'estudiant d'Educació Especial Carmen López, «és una gran facilitat per als alumnes que la biblioteca no tanqui al migdia, ja que així puc quedar aquí tranquil·lament». Marga Serrano també és de la mateixa opinió, encara que ella afegeix que prefereix les cabines individuals. «Per mi és més pràctic aquest sistema, però de tota manera les biblioteques estan molt bé», afirma.

Joan, estudiant de dret de 21 anys, critica que a vegades la biblioteca és massa plena de gent. «És angoixant, crec que hi ha massa carreres per edifici, per això jo preferesc anar a les aules d'estudi que s'habiliten». En canvi Víctor, de 20 anys, pensa que la biblioteca és el millor espai d'estudi. «Jo crec que hi ha coses a la UIB que tenen més urgència de millorar», indica.

Les diferents opinions regnen en l'ambient de setembre, i encara que la tensió és constant, la majoria dels estudiants troben el seu cau a les biblioteques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris