cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Aprendre a ser pares a marxes forçades

Son Llàtzer ofereix als progenitors l'oportunitat de veure com banyar els seus fills i a tenir-ne cura

Ser pares no és una tasca gens fàcil i molt menys quan es tracta del primer fill. Ho sabré fer? Com hem d'actuar si plora? Com es posen els bolquers? Aquests són només alguns dels dubtes que han de resoldre els pares primerencs, moltes vegades tots sols. Habituat a aquesta realitat, que es repeteix cada cop que arriba una nova personeta al món, l'hospital de Son Llàtzer va posar a l'abast dels pares un servei en el qual aprenen com banyar el seu fill, com tenir cura cel cordó umbilical i, sobretot, com evitar els riscs que envolten els menuts. Ja s'ha popularitzat entre les mares com el «bany horabaixa».

Joana Prieto és la coordinadora del projecte, però també compta amb 20 persones qualificades més que duen a terme aquesta interessant tasca amb els progenitors.

Miguel Heras és un dels professionals que ajuden els pares a desfer-se'n amb comoditat davant la nova situació que suposa ser pares. «Generalment, els infants passen 48 hores en observació i s'aprofita el dia intermedi per fer el bany horabaixa», explica Heras.

«Ajudam els pares que no tinguin por: els bebès són personetes petites, però no són de porcellana i es poden manejar», puntualitza Heras. Un dels principals elements que es treballen amb més intensitat és l'afectivitat i se cerca donar protagonisme als pares, ja que el vincle amb la mare és innat.

Diari de Balears va ser present al primer bany que José Antonio Alonso i Marga Méndez feien a la seva filla Rebeca, i amb l'ajuda dels professionals se'n varen sortir força bé.

L'èxit del programa és absolut i així ho demostren les xifres: només el 2003 passaren pel «Bany horabaixa» 1.800 persones.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris