nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
26°

El PSOE acusa d'actitud regressiva el Govern per haver suprimit la JAC

El diputat del Grup Parlamentari del PSOE, Andreu Bosch, va mostrar ahir el seu desacord i va manifestar que el Govern continua amb una «actitud regressiva» en relació a la normalització lingüística després que l'Executiu autonòmic aprovàs el decret que suprimeix la JAC i que crearà una nova Comissió Avaluadora, que donarà els certificats de coneixement de català.

El nou òrgan hauria de garantir la inclusió de l'OCB i de l'Escola de Mallorquí, ja que, segons va dir, tant l'OCB com l'Escola de Mallorquí són «entitats pioneres» en la normalització lingüística. Aixi mateix, va considerar que el decret hauria d'incloure, en cas de ser necessari, que el tribunal que atorga els certificats de nivell A pugui ser convocat, ja que, segons va dir, el decret no contempla aquesta mesura.

Bosch també va criticar que el decret «rebaixi» l'exigència del coneixement de català per accedir al llenguatge administratiu (nivell E). En aquest sentit, va explicar que per a l'obtenció d'aquest certificat s'exigeix tenir el D i el nou decret permet accedir a l'examen de l'E si es té el nivell C.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris