nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Els veïns aplaudeixen la sentència d'il·legalitat de les cases de ses Covetes

Campaners il·lustres es congratularen de la resolució de la sentència del Suprem

«Una gran satisfacció» ha estat l'opinió més generalitzada dels enquestats per aquest diari, sobre la sentència del Tribunal Suprem que ha declarat il·legals els apartaments a peu de costa de ses Covetes, al terme municipal de Campos. Campaners il·lustres han coincidit en què «és una sentència positiva ja que aquest tipus d'obres sobre el litoral no es poden permetre», alhora que alguns d'ells també destaquen la necessitat que té el poble de Campos «d'invertir en construcció per millorar la qualitat de vida i la riquesa dels campaners».

El catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona, Joan Veny i Clar afirmà que «tenc un amor especial per la natura i m'alegr de la sentència del Suprem, però les coses no es poden mirar només amb un sol angle i també entenc qui vegi en una urbanització una millora del medi de vida». El gerent del Teatre de Campos, director de teatre i actor Miquel Fullana fou més contundent. «Crec que la sentència és positiva i estic content al respecte, perquè o s'havien de tomar els apartaments o bé s'havien d'arreglar per la mala imatge que això ha suposat durant anys de litigis».

L'empresari local de rajoles hidràuliques Biel Huguet declarà que «n'hi ha hagut que amb aquestes construccions han volgut afavorir-se econòmicament, ja està clar que hem de de potenciar Campos amb construccions, però d'una manera ordenada i no fent desastres per damunt les penyes». Huguet sintetitzà el pensament de molts de campaners quan afirma que «la sentència del Suprem s'ha de considerar com un exemple de què les coses mal fetes es poden tornar enrera, i això significa un precedent». L'artista Miquela Vidal digué que «hem d'acceptar la sentència i n'estic contenta, però encara no entenc com es donaren llicències per fer aquests apartaments tot i saber que es travessava la competència de la llei de Demarcació de Costes». «Ara res tornarà a ser igual, malgrat la sentència perquè el mal ja està fet» matisà Vidal.

Un cambrer del Bar Noray de ses Covetes, Rafel Barceló, donà una versió més general d'allò que li comenten usualment els turistes que visiten la platja de ses Covetes. «Molts d'ells, quan veuen els apartaments així com estan ens comenten que s'haurien de tomar i fer-hi una zona dunar o una gran zona verda que recuperàs l'impacte ambiental provocat». Una taulada de campaners al bar digueren que «era ben hora que es dignassin a declarar-los il·legals perquè han estat durant molts d'anys la vergonya de ses Covetes i de tot Campos».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris