cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

El catàleg de sòl rústic protegeix i recull 53 elements arquitectònics

C.M./M.N. Campanet.
El catàleg d'elements d'interès artístic i arquitectònic de sòl rústic, elaborat per l'historiador de l'art Pere Rayó, recull i protegeix un total de 53 edificacions o construccions, que servirà a l'Ajuntament de Campanet perquè en un futur pugui elaborar un seguit de rutes turístiques i diferents excursions pel municipi. El batle de l'Ajuntament de Campanet, Francesc Aguiló (PSM), assenyalà que «aquest catàleg és una interessant feina que ens servirà per posar-nos en contacte amb els propietaris de les possessions per organitzar rutes i excursions per al nostre terme municipal». «A part de l'obligatorietat que teníem d'elaborar aquest catàleg, ara podrem mostrar als campaneters la riquesa que tenim», indicà.

Una vegada que el catàleg hagi passat el període d'informació pública, la Sala té previst donar-lo a conèixer a través de l'organització de rutes turístiques.

Entre els elements que s'inclouen en el catàleg hi ha les cases de Son Jans, que s'esbucaran amb motiu de les obres de l'autovia Inca-sa Pobla, que en aquests moments s'estan executant. Així mateix, s'hi inclouen possessions o altres elements com poden ser pous, fonts, sitges o forns de calç.

El catàleg també recull les restes talaiòtiques situades en el puig de Son Corró, on es detalla que «s'hi troben les restes molt malmeses d'un talaiot. Damunt les runes prehistòriques es va construir una mola circular de pedra seca amb un caminal d'accés que s'usava com a mirador».

Precisament, el ple de dijous passat aprovà l'elaboració d'aquest catàleg amb els vots favorables de l'equip de govern del PSM i del PSOE, i l'abstenció del PP.

Els populars argumentaren la seva posició dient que «no estam en contra de l'elaboració del catàleg». I afegiren que «tampoc no podem votar-hi a favor perquè seria fer demagògia: en aquests moments s'està construint l'autovia que esbucarà les cases de Son Jans i nosaltres estam a favor de l'autovia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris