nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
16°

«Em vaig apropar a la llanxa i vaig veure tres homes espantats»

Marcus Van Brabant rescatà tres dels vuit tripulants del «White sails»

MICHELS/E.L.V.Palma.
Marcus Van Brabant, un jove britànic de 26 anys d'edat, navegava a la seva petita llanxa d'esbarjo divendres passat prop de la zona de Port Portals quan veié la gran columna de fum que sortia de la llanxa White sails, l'embarcació de 16 metres d'eslora que fou consumida per les flames.

El jove observà que al voltant de la llanxa hi havia alguns vaixells que romanien a diversos metres de distància, però sense decidir-se a actuar. Preocupat per la sort que poguessin córrer els tripulants de l'embarcació en flames, Van Brabant decidí apropar-se per sobrevent aWhite sails, localitzant a escassos metres de la llanxa tres homes que amb prou feines podien nedar.

«Estaven vestits i molt espantats. Un d'ells fins i tot reconegué després del rescat que havia estat a punt d'ofegar-se», explicà Van Brabant a aquest diari. Es tractava de tres de les vuit persones que viatjaven a bord deWhite sails, un grup d'executius alemanys d'una prestigiosa empresa els quals ni tan sols els havia donat temps a posar-se les armilles de seguretat a causa de la rapidesa amb la qual s'estengueren les flames per tota l'embarcació.

Paradoxalment, alguns del executius que foren rescatats mantenen càrrecs de responsabilitat a la seva empresa i, per aquesta raó, els està prohibit viatjar junts al mateix avió.

Una vegada rescatats, Van Brabant els traslladà fins a Port Portals i un cop allà els convidà a prendre una cervesa. «Allò els canvià la cara», recorda el jove britànic. Per a Van Brabant aquest és el tercer rescat a la mar en què hi pren part.

Fa quatre anys un home que practicava jet-ski s'estavellà contra el vaixell dels seus pares i ell es llançà a l'aigua per salvar-li la vida. D'altra banda fa dos anys el jove britànic recollí els tripulants d'un vaixell que havia quedat encallat a les roques.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris