cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

PSM i EU-EV volen que el Consell condemni l'actitud de Cirer a La Real

Grosske i Muñoz acusen la batlessa i Rodríguez de fomentar crispació

El PSM i Esquerra Unida-Els Verds volen que el ple del Consell previst per dilluns «condemni» l'actitud de la batlessa de Palma, Catalina Cirer, i del conseller d'Interior, José María Rodríguez, perquè «des de l'abús de poder» i la prepotència «provocaren crispació» entre els ciutadans el passat 19 d'agost a La Real. Això és el que proposa l'esmena a la totalitat que presentaran a la moció del PP, en la qual s'acusa els regidors de Palma Pere Muñoz (PSM) i Eberhard Grosske (EU-EV) de ser «còmplices» dels incidents que es registraren a La Real el passat 19 d'agost.

L'esmena també demana «respecte» cap a l'autonomia de les entitats ciutadanes per organitzar les seves festes patronals i denuncia la «intromissió» dels poders públics que es produí durant les festes de Sant Bernat, després que l'Ajuntament organitzàs «una romeria institucional en contra del desig i les demandes dels organitzadors de les festes». Finalment, sol·licita que el Consell rebutgi la construcció del nou hospital a Son Espases.

Acompanyats per les conselleres Bàrbara Bujosa (PSM) i Margalida Rosselló (EU-EV), Muñoz i Grosske comparegueren ahir per denunciar l'intent del PP de «criminalitzar» la seva actuació i la de les entitats veïnals. El regidor d'EU-EV criticà que la moció del PP «està fonamentada en la mentida» i assegurà que els manifestants no agrediren, sinó que fou la Policia qui «obrí el pas per la força». Grosske no qüestionà el dret de Cirer o Rodríguez a participar «individualment» en la romeria, però sí que s'imposàs un acte institucional vulnerant l'autonomia de les entitats organitzadores, que l'havien rebutjat prèviament.

Els dos regidors coincidiren a advertir que la decisió de les autoritats d'entrar «per la força» al monestir «vulnera drets», perquè el recinte és privat. Muñoz recalcà que la romeria «històrica» no és la que organitza Cort des de fa set anys, «inventada per l'afany d'exhibicionisme religiós primer de Rodríguez i després de Cirer». Pel nacionalista, «els únics que generaren violència foren Rodríguez, Cirer i la Policia».

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal del PSOE a Cort, Antoni Roig, i la resta de regidors socialistes van manifestar ahir la seva solidaritat i suport cap a Grosske i Muñoz, i van condemnar «l'intent del PP de criminalitzar aquests regidors de l'Ajuntament de Palma».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris