nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
20°

La Junta Avaluadora de Català és ja passat i el Govern fa un nou òrgan

L'Executiu assegura que l'objectiu és agilitar les proves de llengua

El Consell de Govern va aprovar ahir la supressió de la Junta Avaluadora de Català (JAC). La tasca que feia aquest òrgan la realitzarà la Direcció General de Política Lingüística que, a través d'uns tribunals, convocarà, elaborarà, organitzarà i corregirà les proves per a l'obtenció dels certificats.

Oficialment, l'objectiu del Govern és agilitar l'avaluació «perquè es posen a l'abast dels ciutadans tots els mitjans de què disposa l'Administració». Precisament, les limitacions que tenia fins ara la JAC va crear problemes administratius al Govern durant la correcció de les darreres proves, quan va prescindir de la col·laboració dels correctors i examinadors habituals. Alguns membres d'aquest col·lectiu havien protestat contra la política lingüística del Govern i en particular contra l'homologació dels coneixements dels alumnes que aprovin ESO amb el nivell C.

D'altra banda, amb el decret aprovat ahir es crea la Comissió Consultiva d'Avaluació del Català, adscrita a la Direcció General de Política Lingüística, com a òrgan col·legiat d'assessorament en matèria d'avaluació de la llengua catalana. Aquesta comissió estarà constituïda per representants de les institucions i de les entitats més representatives relacionades amb l'ensenyament de català a adults, tot i que no es garanteix la participació de l'OCB i de l'Escola de Mallorquí de Manacor, que fins ara tenien representació a la JAC.

L'eliminació d'aquest òrgan s'ha fet malgrat els informes desfavorables i els emperons posats pel Consell de Menorca, el Consell de Mallorca i la UIB. Igualment, el PSM anuncià que ha presentat una moció al Parlament perquè es mantengui.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris