nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
24°

L'Executiu aprova el projecte per soterrar el tren i construir l'estació intermodal de Palma

J.T./EFE.Palma/Maó.
El Consell de Govern va aprovar ahir a Menorca el projecte constructiu del «soterrament del ferrocarril i l'estació intermodal de Palma», valorat en 90 milions d'euros i que s'ha de començar a executar a finals d'any. El projecte preveu soterrar les vies del tren des de la plaça d'Espanya fins a la via de cintura. El corredor estarà format per quatre vies, que permetran la multiplicació de les destinacions amb tren a l'Illa.

El projecte, que s'executarà durant dos anys, preveu la construcció de la nova estació subterrània intermodal de trens i autobusos, davall l'actual parc de les Estacions, que suposarà una millora de la qualitat, com també l'enllaç directe entre ambdós mitjans de transport. Les dimensions de la instal·lació, amb 10 vies i cinc andanes de tren i 30 plataformes d'autobusos, permetran garantir la planificació del transport públic per d'aquí a 50 anys.

El projecte no satisfà els veïns de Son Fortesa, que en un comunicat van mostrar ahir la seva oposició «a la destrucció» del barri. L'entitat critica la «imposició» per part de l'Ajuntament d'un projecte «que no pensa en el benestar dels ciutadans» i rebutgen que es vulgui transformar un espai ara ocupat només per les vies del tren en un carrer de quatre carrils de circulació. Els veïns anuncien que no quedaran de mans plegades.

Després del Consell de Govern, el president Jaume Matas es reuní amb la presidenta de Menorca, Joana Barceló (PSOE), qui li donà suport per incrementar el descompte aeri al 50%. Matas tornà a entrar en el debat autonòmic per apuntar que aquest estiu ja havia advertit el president Rodríguez Zapatero que «si obre el meló de la reforma dels estatuts d'autonomia i del model d'Estat serà incapaç de controlar el que es produirà». El portaveu Joan Flaquer considerà «desafortunades» i «fruit de la seva covardia política» les declaracions de Rodríguez Ibarra, en les quals tractà Matas de «palmero».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris