nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

Acusen de negligència greu un metge i una comare de Son Dureta

Demanen dos anys de presó i quatre d'inhabilitació professional

E.L.V.Palma.
Una llevadora i un ginecòleg de Son Dureta comparegueren ahir en un jutjat penal de Palma acusats d'un delicte d'imprudència professional pel qual podrien passar dos anys a la presó i estar-ne quatre inhabilitats per exercir la medicina. L'abril de l'any 2000, la víctima, a punt de donar a llum, acudí a la sala de dilatació de l'hospital de Son Dureta, on fou atesa per la llevadora M.S.W. Després d'un examen, aquesta decidí practicar-li una incisió a la vagina anomenada episiotomia, una pràctica molt habitual als parts destinada a eixamplar el canal del part i facilitar així el naixement del bebè.

Segons l'acusació, la llevadora realitzà la incisió «amb mala praxi», produint un tall que arribà fins a l'anus i creant un orifici que comunicava l'anus amb la vagina. Posteriorment, la comare suturà la zona practicant alguns punts i avisà el ginecòleg. També segons l'acusació, aquest «pecà d'una total falta de perícia professional» i seccionà la vagina i el recte en tallar els punts practicats per la llevadora. Les lesions provocaren que la dona hagués de sotmetre's a una operació d'urgència que no donà resultats.

Al llarg de l'any següent, la dona se sotmeté a un total de sis operacions més, sense que el seu problema s'hagi solucionat fins al dia d'avui. A més, durant un any i mig se li practicà una colostomia, és a dir, li col·locaren un anus artificial, ja que la dona defecava pel canal vaginal. Les seqüeles han provocat a la víctima una síndrome depressiva que estigué a punt de causar el divorci de la seva actual parella. En la vista celebrada ahir, els perits donaren la raó al doctor i a la comare, i s'oposaren al criteri del metge forense, per qui es produí una negligència. Per la seva part, l'acusació denuncià el corporativisme dels doctors a l'hora d'aportar el seu testimoni.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris