nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Munar, disposada a entrar al Ramon Llull si les relacions són entre igual

Gasòliba (CiU) reconèix l'error de no integrar UM dins Galeusca

La presidenta de Mallorca, Maria Antònia Munar, va avançar ahir que el Consell està disposat a entrar al nou Institut Ramon Llull sempre que la Generalitat catalana li faci una oferta per accedir-hi en condicions d'«igualtat». El conseller en cap català, Josep Bargalló, va avançar a mitjans d'agost la intenció de reformar els estatuts del Ramon Llull per obrir-lo a altres institucions -ara només en poden formar part els governs autonòmics-, entre elles els consells insulars.

Tot i que el Govern balear va decidir abandonar aquest organisme, Munar va advertir ahir que la decisió de formar-ne part no plantejaria «cap problema» amb el PP i va recalcar que el Consell té «tota la llibertat» per entrar a l'institut que vulgui i, en aquest cas concret, «el nom i els objectius em semblen molt bé». Amb tot, la presidenta va apuntar que no serà el Consell qui en demani l'accés sinó que s'esperarà a què la Generalitat faci una proposta.

La també presidenta d'Unió Mallorquina es va reunir ahir amb el senador de Convergència i Unió, Carles Gasòliba, per preparar la reunió que a principis de novembre celebrarà la Internacional Liberal, de la que ambdós són vicepresidents. Tant Munar com Gasòliba coincidiren a considerar l'error que suposà el fet que UM no acabàs formant part de Galeusca -la coalició que a les europees integraren CiU, PNB, BNG, BNV i PSM-, ja que amb els vots d'aquesta formació hauria aconseguit un diputat més.

Mentre Munar apuntà que, si fos ara, aquests partits demanarien «per favor» a UM que en formàs part, Gasòliba es mostrà esperançat que en el futur es pugui arribar a un acord que integri a aquest partit.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris