cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Ibarra aclareix que el «palmero» de Maragall no és Chaves sinó Matas

Critica que defensi la unitat d'Espanya i vulgui el mateix que el català

J.T./AGÈNCIES. Palma.
El president de la Junta d'Extremadura, Juan Carlos Rodríguez Ibarra, va aclarir ahir que amb la referència als «palmeros» que són convidats pels «poderosos» a animar les seves festes -com a metàfora del procés territorial- no s'estava referint a Andalusia ni al seu president sinó a altres com el de Balears. El president Jaume Matas va demanar respecte i apuntà que les paraules de l'extremeny només volen tapar l'«escissió» que provoca en el PSOE el debat autonòmic.

Ibarra apuntà que després que el president català, Pasqual Maragall, proposàs a Manuel Chaves convertir Andalusia en comunitat històrica «han sortit altres que precisament són els que més bravegen de ser territoris nacionals dient: «El que proposa Maragall és inconstitucional, però per si ho aconseguís, apunti'm vostè a la llista perquè jo vull portar el meu territori tan lluny com qui més».

Aquests, entre els qui cità el president balear, «són exactament els 'palmeros': els que tenen el cinisme de defensar, per un costat, la unitat d'Espanya, però si algú la vol trencar, apuntar-s'hi», assegurà a la cadena Ser.

La reacció del president balear no es va fer esperar. Jaume Matas considerà que les declaracions de l'extremeny responen a l'«escissió» i al problema d'«unitat i criteri» que existeix dins el PSOE sobre el debat autonòmic. En declaracions a la Cope, Matas va demanar a Ibarra que si no pot respectar-lo «com a persona i com a president», «almenys respecti els ciutadans de Balears».

La crítica d'Ibarra, en canvi, coincideix amb la que fa el PSIB. Segons la portaveu parlamentària, Francina Armengol, «un president que canvia d'opinió després del 14-M en temes importantíssims com la reforma de l'Estatut o l'Euroregió només per fer oposició al Govern central, no és de fiar». El portaveu parlamentari del PSM, Pere Sampol, advertí que, tot i no coincidir amb la idea d'Estat d'Ibarra, «no deixa de tenir raó» quan critica el seguidisme de Matas, que «perd tota credibilitat» quan «subordina» les aspiracions de Balears a allò que faci Maragall.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris