cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Govern i Consell aportaran uns 340.000 euros pel congrés dels agents de viatge estatals a Palma

Volen aprofitar l'esdeveniment per transmetre una imatge «moderna i dinàmica» de les Balears

La Conselleria de Turisme i el Consell de Mallorca aportaran uns 340.000 euros per a la celebració del congrés de la patronal estatal d'agents de viatge -Caave- el pròxim octubre a Palma. Es tracta d'un esdeveniment que reunirà uns 400 professionals del sector i a través del qual es vol transmetre una imatge «moderna i dinànima» de les Balears.

El flux turístic d'espanyols cap a la nostra comunitat registrà el 2003 un important increment del 18,3% fins assolir la xifra de 2,1 milions. Fet que situa el mercat estatal en la tercera posició després de l'alemany i el britànic, amb una tendència a l'alça que s'ha consolidat en els vuit primers mesos de 2004 amb un augment de l'11%.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Francesc Buils, i el president de la patronal balear d'agents de viatge -Aviba-, Jaume Bauzà, signaren ahir el conveni de col·laboració per a la celebració del congrés de la Caave dels 21 al 24 d'octubre a Palma. L'esdeveniment ha rebut el suport de les principals insticuions balears. Així, el Govern aportarà 300.000 euros i el Consell altres 40.000; per la seva banda, l'Ajuntament de Palma cedirà el Castell de Bellver i l'Ajuntament de Llucmajor acollirà i patrocinarà el torneig de golf que se celebrarà amb motiu del congrés.

Flaquer, Buils i Bauzà assenyalaren la importància d'aquest esdeveniment que, junt amb el congrés dels agents de viatge alemanys el novembre, projectarà les Balears cap a l'exterior. En aquest sentit, el president d'Aviba agraí l'interès de les diferents administracions en la realització del congrés, el qual «ens ha de permetre oferir la imatge d'unes illes dinàmiques i modernes, amb especialment esment al medi ambient i a la cultura».

Quant a les possibilitats de creixement del turisme espanyol, Jaume Bauzà afirmà que «no té sostre». En aquest sentit, indicà que «l'evolució del consum intern i les bones connexions aèries han contribuït a fer créixer el turisme estatal, un mercat que funciona bé durant tot l'any. Tot i les puntes dels mesos d'estiu, té un potencial desestacionalitzador durant els ponts i caps de setmana».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris