cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
20°

La CGT avisa que la regularització no inclourà milers d'estrangers

Recorda que no demostraran l'arrelament perquè no són al padró

La Confederació General de Treballadors (CGT) va advertir ahir que el nou reglament de la Llei d'estrangeria, anunciat pel Govern central, deixarà sense possibilitat de regularitzar-se milers d'extracomunitaris que, per exemple, no podran demostrar el seu arrelament. De fet, segons va recordar des de la central de treballadors el seu secretari general, Pep Juárez, «l'actual Llei d'estrangeria estableix que la Policia Nacional pot tenir accés a les llistes del padró i molts d'immigrants que han arribat els darrers anys han vist que existeix el risc de passar a una llista negra si s'hi inscrivien».

Segons el seu company, Jaime Zambrano, «això, i la dificultat de tenir un contracte de lloguer sense papers, ha fet que milers d'immigrants que viuen des de fa anys a les Balears no s'hagin pogut empadronar i que ho tenguin difícil per demostrar l'arrelament, ja que el Govern no vol acceptar ni factures de telèfon ni altres proves».

Aquest és un dels motius pels quals ahir CGT va mostrar la seva disconformitat amb el nou reglament. Ara, la central també creu que afavorirà nous tipus d'explotació als estrangers, ja que a partir del moment que s'ha sabut que els contractes laborals serviran per obtenir els papers, el sindicat ha detectat dos tipus d'abusos. Segons va explicar el secretari general de la CGT, aquests són «d'un costat, la compravenda de contractes que han de servir perquè els treballadors obtenguin els seus papers i, per una altra banda, el fet que els empresaris 'proposin' als immigrants que corrin a càrrec de la Seguretat Social».

Juárez recorda que «la lliure circulació de persones, i no només de capitals, és un dret universal, i si hi ha una necessitat de mà d'obra no podem tancar-los les portes».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris