lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

Hisenda desconeix si existeixen més multes prescrites com la de Pedro J.

La Conselleria diu que «revisarà de manera manual» tots els expedients suspesos


La Conselleria d'Hisenda del Govern balear assegurà ahir «no tenir constància» sobre si existeixen altres sancions que hagin prescrit a causa de l'«error informàtic» al qual es referia l'exconseller Joan Mesquida per justificar que el periodista Pedro J. Ramírez es lliuràs de pagar la multa de 16.903,47 euros (2,8 milions de pessetes) que li imposà Medi Ambient per fer obres sense permís al seu xalet de Costa dels Pins.

Portaveus autoritzats de la institució anunciaren que «com a mesura preventiva, s'ha iniciat la revisió manual de tots els expedients que es troben suspesos» per descartar «qualsevol altra errada d'aquesta naturalesa».

El procés de comprovació, segons informaren les mateixes fonts, «durarà almanco dues setmanes». Despús-ahir, el conseller Lluis Ramis d'Ayreflor havia «descartat» iniciar cap mena d'actuació o investigació en tractar-se «d'un assumpte que ja ha prescrit». Altres informadors explicaren que la declaració fou realitzada en un clima de nerviosisme entre els funcionaris del departament, que conegueren per aquest diari l'existència i l'abast de l'impagament.

Hisenda, així mateix, «encara no ha determinat» el fet que motivà la no tramitació de la sanció contra la societat anònima Solares de Simba, de la qual Ramírez n'és l'administrador, i de moment no es descarta que pugui ser «un error informàtic, humà o fins i tot producte d'una pana elèctrica». La Conselleria admeté, en aquest sentit, que serà «molt difícil detectar l'origen del problema», i que «ni tan sols tenim garanties sobre que el poguem arribar a descobrir», malgrat les intenses i exhaustives comprovacions anunciades.

El Goven balear manifestà, així, la impossibilitat de quantificar de moment les pèrdues que aquest «error» pot haver provocat, i deixà clar que ni tan sols es pot assegurar que el cas de Pedro J. Ramírez no sigui l'únic que es produí. Amb la finalitat d'evitar la reproducció d'aquest problema -encara indeterminat- els responsables d'Hisenda ja han donat instruccions als seus funcionaris perquè es duguin a terme «revisions manuals i periòdiques de tots els expedients en tramitació que es trobin suspesos». La Conselleria de Lluís Ramis d'Ayreflor admeté que «aquestes comprovacions suposaran una càrrega important de feina per a l'administració».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris