nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

L'Oficina del Menor obre expedient a la Sala pels fets de Sant Bartomeu

L'Ajuntament regalà alcohol a nins per guanyar les carreres de joies

M.PUIGRÒS.Montuïri.
La Direcció General de l'oficina en defensa dels drets del menor (ODDM) depenent de la conselleria de Presidència i Esports del Govern de les Illes, iniciarà una actuació d'ofici enfront els esdeveniments ocorreguts a Montuïri durant les festes de Sant Bartomeu en què l'Ajuntament de la localitat obsequià amb botelles d'alcohol diversos menors en haver guanyat les carreres de joies.

El director de l'ODDM, Gaspar Rullán, explicà ahir que «l'actuació d'ofici significa que s'obrirà un expedient informatiu. Des de l'oficina en defensa del menor remetrem una carta a l'Ajuntament de Montuïri on demanarem que ens ampliïn la informació i que ens confirmin les declaracions del batle i del regidor de festes sortides damunt premsa on manifesten que el proper any no es repetirà la situació». Així mateix, Rullán també senyalà que «malgrat donar botelles de licor als nins com a regal sia una tradició a Montuïri nosaltres no hi podem estar d'acord, hi ha molta sensibilitat sobre aquest tema i més que n'hi ha d'haver».

Per la seva banda, el batle de Montuïri, Gabriel Matas (PP) tornà retreure als del PSM a l'oposició que «facin teatre en aquest assumpte, el que fan és oposició barroera. No té tanta importància com li estan donant, mai hem tingut cap de nou. El que els passa als de l'oposició és que ells no aporten propostes d'habitatge, de treball o d'escoletes com tenim nosaltres i per això munten tot aquest teatre». «Això és una manera ben clara de desprestigiar les festes de Sant Bartomeu, així i tot ja vam dir en el ple que el proper any no es repetirà la situació».

El regidor del PSM a Montuïri, Mateu Ginard, reiterà la seva postura davant els fets «me pareix absurd que bannalitzin aquesta crítica, està clar que durant el ple es van dir més coses, però aquesta precisament requereix l'atenció mediàtica i ells ara volen desviar l'atenció de la notícia».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris