nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Els Bombers diuen que la falta de neteja al cap des Pinar ajudà al foc

L'Ajuntament reclama des de fa anys la propietat dels terrenys militars

L'incendi que el passat 21 d'agost va cremar 3 hectàrees de la finca del cap des Pinar, propietat del Ministeri de Defensa i que l'Ajuntament d'Alcúdia reclama, es va propagar per força segons els bombers per la falta de manteniment de la zona. A més, un altre informe de la Policia denuncia la falta de previsió de risc d'incendis a les instal·lacions.

«L'incendi es va desenvolupar amb força atès que el terreny tenia una gran quantitat de matèria vegetal i arbres caiguts. Aquesta situació es deu al temporal de l'any 2002, quan una gran quantitat d'arbres varen caure per la força del vent i també a la falta de neteja del bosc», diu l'informe emès pel departament de Bombers del Consell Insular de Mallorca.

L'informe de la Policia Local afegeix que «la base militar del cap des pinar no està dotada de cap tipus de previsió quant a incendis forestals. Aquesta base militar no disposa de dipòsits d'aigua o boques d'incendi».

Fa anys que l'Ajuntament d'Alcúdia reclama al Ministeri de Defensa que reverteixi al poble els terrenys del Cap des Pinar al·legant que actualment no tenen un ús militar. L'incendi del passat 21 d'agost va ser per aquest motiu un tema d'especial sensibilitat pel municipi d'Alcúdia.

El gerent de l'Ibanat, Miquel Sintes, confirmà ahir que «quan vam anar a apagar el foc és cert que hi havia una gran quantitat de troncs de pins acumulats que l'empresa Tracsa, que contractà el Ministeri per a la neteja de terrenys ha acumulat».

Així mateix, el gerent Miquel Sintes confirmà ahir que el Govern balear no pot intervenir en el cap de Pinar per netejar la vegetació que s'acumula a la zona. «Nosaltres no podem fer res perquè aquesta és una zona d'accés restringit que ni tan sols apareix als plànols de cartografia amb la qual cosa no és possible una planificació».

També informà que «pareix que Tracsa està treballant a la zona de cap des Pinar, concretament neteja els marges de la carretera, encara que no han acabat de netjar-ho del tot», finalitzà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris