nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Una reunió d'alts càrrecs del PP i UM no resol la crisi del pacte

Unió Mallorquina demanà la destitució de Miquel Nadal

Continua la crisi dins el pacte entre UM i el PP pel nomenament de Miquel Nadal com a tinent de batle i la corresponent destitució d'Antoni Arbona del càrrec. Segons ha pogut saber Diari de Balears, en una reunió celebrada el passat divendres i a la qual assistirien alts càrrecs d'ambdós partits -José María Rodríguez en nom del PP i Damià Nicolau en representació d'UM-, aquest darrer partit hauria condicionat la continuïtat del pacte a la destitució de Miquel Nadal de tots els seus càrrecs, extrem que va transcendir de la reunió però que ahir no va ser ni confirmat ni desmentit pel secretari general d'Unió Mallorquina.

Tot i això, Nicolau admeté una situació «molt tensa» entre populars i nacionalistes que s'haurien donat un termini de temps, que acaba el proper dimecres, per solucionar les diferències sense admetre però que la destitució de Nadal sigui condició indispensable per arribar a un acord que permeti seguir amb el pacte.

Per part del PP tampoc no hi ha hagut cap declaració oficial sobre el contingut d'aquesta reunió, encara que fonts properes al grup municipal han assegurat que la voluntat és continuar governant amb Unió Mallorquina per la qual cosa «esperen arribar a un acord satisfactori per ambdues parts».

La tensió entre UM i el PP s'inicià quan es va dur a ple l'adjudicació del servei de recollida del fems. En aquest ple el comitè local d'UM havia decidit que el vot dels seus regidors havia de ser contrari a l'adjudicació, però Nadal s'alineà amb el PP juntament amb Bartomeu Pomar (UNISO), la qual cosa va caure mot malament dins el partit nacionalista. Una setmana després el batle destituí Arbona com a tinent de batle i posteriorment nomenà Nadal qui, tot i el «greuge» cap al seu company de partit, acceptà el càrrec.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris