nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
22°

Turisme ampliarà fins als 244 Km la xarxa cicloturistica de Mallorca

Des de l'estiu, l'oferta preveu 14 intineraris per l'interior de l'Illa

La Conselleria de Turisme ha anunciat la voluntat d'ampliar fins als 244 quilòmetres la xarxa cicloturística de Mallorca en els pròxims quatre anys. Aquest fet suposarà duplicar l'extensió prevista a l'actual traçat, del qual ja han entrat en servei unes 14 noves rutes durant l'estiu i altres ho faran aquest mes.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, informà ahir de les modificacions introduïdes en aquest segment important de l'oferta, tant pel seu valor diversificador com pel poder desestacionalitzador. Flaquer assenyalà que a partir d'enguany es vol començar a fer feina en l'ampliació de la xarxa cicloturística, amb 162 quilòmetres més de nous itineraris per l'interior de l'Illa, des dels penya-segats del Cap Blanc fins als municipis de la serra de Tramuntana. Actualment, l'oferta la integren 60 km de xarxa per vells camins públics rurals de Llucmajor i altres 17 per Pollença que han estat rehabilitats i senyalitzats.

En el 2005, la Conselleria de Turisme té previst continuar la xarxa cicloturística pels municipis de Llevant i Ponent. La configuració dels intineraris tenen un ampli abast esportiu i contemplen recorreguts de diferent nivell, els quals combinen la passejada en biciclita amb rutes de muntanya.

Flaquer destacà que aquesta iniciativa serà un «element important» per a la potenciació de l'oferta complementària dels pobles que integren la xarxa cicloturística, però sobretot «repercutirà positivament en la desestacionalització del turisme a Mallorca». Turisme ha previst l'edició de fulletons per a la promoció de la xarxa i els seus itineraris per l'Illa.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris