cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Rosselló acusa el sector de Llauger de cercar la «ruptura» d'Els Verds

Els ecologistes duran a terme el congrés extraordinari el nou d'octubre

J.T. Palma.
La coordinadora d'Els Verds de Mallorca, Margalida Rosselló, va acusar ahir el grup d'una quarantena de socis liderat per Miquel Àngel Llauger d'haver forçat la convocatòria d'un congrés extraordinari -que es durà a terme dia 9 d'octubre- «amb la clara intenció d'anar cap a la ruptura o la disgregació d'Els Verds».

Rosselló va criticar que el procediment seguit per aquest grup de militants per forçar el congrés, «eludint» el debat polític en els organs establerts pel partit, demostra que «aquest sector no té cap interès d'acostar postures». La dirigent ecologista, que no es tornarà a presentar a la reelecció, va explicar que l'actual direcció havia aprovat la convocatòria d'una conferència política per al proper novembre per poder preparar el congrés de 2005. «Això no s'ha respectat i només han volgut anar a prendre el poder», va apuntar ahir.

La coordinadora també va criticar que aquest sector hagués afiliat el passat agost 12 nous militants, que l'endemà ja signaren el document per demanar la convocatòria del congrés extraordinari. Rosselló va advertir que ni aquests ni cap altre nou militant afiliat a partir d'aquesta data participarà en el conclave del proper octubre.

L'ecologista avançà que el debat del proper congrés serà el mateix que ja es va produir el passat novembre, entre els qui, com Llauger, plantejarien «un apropament a Esquerra Unida molt més clar i directe» -un «entreguisme a EU», va arribar a dir Rosselló-, i els qui, com ella, defensarien la tesi vencedora en l'anterior congrés, de mantenir «un projecte verd propi». Amb tot, la dirigent va voler deixar clar que ella mai ha dit que Els Verds hagin de presentar-se en solitari a unes eleccions i es mostrà partidària de continuar cercant acords amb forces progressistes per poder «sumar des de la diversitat».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris