cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

Mesquida diu que Pedro J. no pagà la multa per «un error informàtic»

Segons l'exconseller, un canvi de programa bloquejà la tramitació


L'exconseller d'Hisenda del Govern del Pacte de Progrés, Joan Mesquida, explicà ahir a aquest diari que «la multa a Pedro J. Ramírez de 16.900 euros (2,8 milions de pessetes) no va ser tramitada per la Conselleria a causa d'un error informàtic» provocat per la implantació «d'un nou sistema de gestió a l'administració autonòmica». Segons explicà l'actual director general d'Infraestructures del Ministeri de Defensa, aquest sistema «donà molts de problemes amb la gestió de la comptabilitat».

Mesquida assenyalà que «el canvi de programa, que fou molt conflictiu, motivà que l'assumpte quedàs bloquejat al departament d'intervenció i que no arribàs a passar a recaptació ni tan sols de la pròpia Conselleria».

Segons les explicacions de l'antic responsable econòmic, «el Govern de Jaume Matas que ens precedí comprà un sistema informàtic anomenat 'SAP' que havia de substituir l'antic 'AS400'», ja que aquest darrer s'estava quedant obsolet.

Així, el que s'adquirí fou una matriu a la qual s'anaven afegint subprogrames, però que no havia estat assajat prèviament pel seu fabricant. La Comunitat va fer les funcions de «conillet d'índies» i, a la vista dels fets, en pagà les conseqüències amb escreix.

Sempre segons el testimoni de Mesquida, «la implantació d'aquest programa causà múltiples errors en el registre de comptes, provocà de forma indeguda una suspensió sobre diversos expedients i els aplicà uns terminis de prescripció equivocats».

Mesquida explicà que «quan la intervenció de tributs volgué reaccionar es trobà amb què l'expedient de sanció a Solares de Simba (l'empresa administrada pel periodista Pedro J. Ramírez) ja havia prescrit i era impossible cobrar-la».

Hisenda no investigarà
La Conselleria d'Hisenda, en resposta a una consulta realitzada ahir per aquest diari, informà que «no s'investigarà ni es durà a terme cap mena d'acció en aquest assumpte perquè ja ha prescrit i no és possible cobrar la multa impagada». Les fonts d'Hisenda s'expressaren en aquests termes abans de conèixer les explicacions de Mesquida.

Juristes consultats per aquest diari explicaren dimarts que la no tramitació d'una multa d'aquesta quantia just podia explicar-se a partir de la negligència greu per part de funcionari o, pitjor encara, ser constitutiva de delicte si es demostra mala fe.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris