nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

L'Ajuntament regalà alcohol a menors d'edat per les festes de Sant Bartomeu

El PSM denuncia els fets acusant l'equip de govern «d'atac directe a la salut pública»

M.PUIGRÒS.Montuïri.
L'Ajuntament de Montuïri regalà diverses botelles d'alcohol a menors d'entre nou i dotze anys durant les passades festes de Sant Bartomeu. Així ho denuncià en el passat plenari el grup del PSM a la oposició, en considerar que «després de la política que vol instaurar la consellera de Salut, Aina Castillo, per castigar els establiments que venen alcohol sense controlar l'edat dels consumidors, és realment vergonyós que un ajuntament com el nostre regali botelles a menors».

Com ja és tradició, el passat dia 25 d'agost, després de la festivitat de Sant Bartomeu, se celebraren les curses de córrer a la plaça de Montuïri. Com cada any, els Cossiers de la localitat foren els encarregats d'anar als comerços a recollir les «joies» per donar als guanyadors. Alguns establiments donaren juguetes per als més petits però en canvi els bars oferiren botelles d'alcohol. Un cop es realitzaren les curses i es repartiren les joies entre els guanyadors i participants, «que cada cop són més joves» matisà el regidor nacionalista Mateu Ginard, alguns nins i nines de curta edat van rebre de mans dels organitzadors diverses botelles d'alcohol.

Aquest fet provocà la indignació de la oposició de l'Ajuntament de Montuïri (PSM I PSOE) en creure que és una «clara inducció al consum i un atac directe contra la salut pública». A més, Ginard avisà l'equip de govern que «si la Conselleria de Salut es fes ressò del que passà ens podrien multar per la gravetat del fet».

Per la seva banda i en resposta a les crítiques dels nacionalistes, el batle de la localitat, Gabriel Matas (PP) els acusà de fer demagògia amb el tema, «és molt fàcil tot això que estau dient». Així mateix, el regidor de Festes, Rafel Fullana, explicà que «li doneu molta importància perquè tots els pares dels nins hi eren presents, a més quan s'entregaren les botelles ja s'avisà que eren pels seus pares. Les juguetes es van acabar prest i alguna cosa havíem de donar als guanyadors de les curses». «Sempre s'ha fet així, des de sempre s'han donat botelles i mai havia passat res però el proper any rectificarem» finalitzà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris