cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

La Sala negocia amb la propietat la compra de l'escoleta Toninaina

Els pares i professors proposaren al batle mantenir la ubicació

ELENA DÀVILA.Inca.
L'Ajuntament d'Inca està negociant amb els propietaris de l'immoble on se situa l'escoleta municipal Toninaina la compra d'aquest edifici.

Així ho ha confirmat a Diari de Balears el batle d'Inca, Pere Rotger, qui ha assegurat que des de l'Ajuntament s'ha pres aquesta decisió després de la proposta realitzada pels pares i professors de mantenir la guarderia en el mateix lloc.

Segons Rotger, després de la paralització de les obres de la nova escoleta, prevista en el quarter General Luque, a causa de la fallida d'una de les empreses que realitzava les obres, «membres de l'associació de pares i mares, la direcció i una representació dels professors ens vàrem reunir el passat 27 de juliol en el Claustre de Sant Domingo i ens van proposar mantenir l'escoleta en el mateix lloc on s'ubica ara, una petició a la qual hem donat el vistiplau donada la unanimitat. A més de motius sentimentals, el pares diuen que els agrada més aquest lloc».

Conveni urbanístic
Pere Rotger ha avançat que hi ha redactats ja dos informes de valoració, un de l'arquitecte municipal i un altre de la propietat i «que encara que estan distanciats crec que podrem arribar a un acord ja que hi ha molt bona predisposició per ambdues parts».

De fet Rotger assegura que una vegada que s'arribi a un acord econòmic ja s'ha parlat de la possibilitat de realitzar un conveni urbanístic entre l'Ajuntament d'Inca i els propietaris de l'immoble «similar al que s'ha fet amb els terrenys de l'hospital, de tal manera que se li lliurarien solars del tercer polígon industrial».

«Encara que no hi ha res tancat, aquesta seria una possibilitat» assegura el batle d'Inca.

Ampliació
Rotger ha qualificat la proposta dels pares de «molt positiva, atès que al costat de l'escoleta hi ha un solar de 2.000 metres quadrats de propietat municipal que ens permetria ampliar-la o fins i tot construir un edifici nou».

Respecte a les obres que s'estaven realitzant en el quarter, el batle assegura que l'Ajuntament d'Inca no s'ha vist perjudicat perquè «tot l'executat fins ara fa referència a la rehabilitació de l'edifici en si mateix: parets, teulada i finestres».

A més ha avançat que una de les possibilitats que es remenen és situar en aquest espai l'àrea de Serveis Socials, «un projecte en el qual estàvem treballant i estàvem a l'espera de buscar-li una ubicació», assegura Rotger.

A més de Serveis Socials el batle ha explicat que se cedirien 300 metres quadrats a l'Associació Es Garrover i s'habilitaria un despatx amb una sala polivalent dirigida a associacions de caràcter social.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris