cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
19°

Una sentència determina que la Sala vulnerà els drets de l'oposició

El PSOE interposà recurs en no rebre la informació que sol·licitava

El Jutjat del contenciós-administratiu número u de Palma ha sentenciat que l'Ajuntament de Selva, governat pel batle del PP i director general d'Interior Joan Rotger, va vulnerar el dret fonamental de l'oposició a obtenir informació sobre les actuacions de l'equip de govern. El PSOE va fer pública ahir la sentència dictada l'1 de setembre arrel del recurs interposat pel portaveu socialista, Vicenç Villalonga, on criticava que l'Ajuntament no li entregava la documentació que havia sol·litat reiteradament.

La sentència, sobre la qual es pot interposar recurs, deixa clar que la Sala va vulnerar l'article 23 de la Constitució, però no estableix cap tipus de condemna ni obligació sobre el Consistori perquè el batle -que representà l'Ajuntament en el procés- s'havia mostrat disposat a facilitar la informació requerida. Ni tan sols obliga l'Ajuntament a pagar els costos.

La secretària general del PSOE de Mallorca, Francina Armengol, va afirmar ahir que el pronunciament judicial suposa un «precedent» contra l'«opacitat» amb què actua el PP des d'alguns ajuntaments o des del Govern. La dirigent va recalcar que el batle de Selva és membre del Govern balear i recordà que els socialistes han demanat reiteradament informació, a través del Parlament, que l'Executiu encara no ha facilitat.

«Amb aquesta sentència a la mà acudirem als tribunals cada cop que faci falta per desterrar de Mallorca aquesta pràctica política», apuntà Armengol, qui matisà que en el cas del Parlament hi ha altres mecanismes per forçar el Govern a facilitar informació i només s'acudirà a la Justícia «si no queda més remei».

El portaveu socialista a l'Ajuntament, Vicenç Villalonga, va recalcar que «mai hem demanat res que no ens poguessin donar». El PSOE també ha presentat recursos per qüestions similars contra els consistoris de Pollença i Maria de la Salut.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris