nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

Un incendi arrasa per complet la nau principal d'Eroski Center Syp, a Marratxí

El foc es declarà a les 3.50 hores de matinada on hi havia els productes de drogueria

78076

El foc s'inicià de matinada, amb 5 treballadors dins la nau.

Mil graus de temperatura i unes flamerades colossals convertiren la matinada d'ahir la nau principal d'Eroski Center Syp a Marratxí en 10.000 metres quadrats de runes. Res no s'escapà a un foc que ha causat danys milionaris i que al tancament d'aquesta edició continuava cremant, encara que ja sota control.

L'establiment de la cadena d'alimentació es troba ubicat entre els carrers Conradors i Ollers i devers les 3.50 hores, només hi havia a l'interior cinc treballadors. En una de les cantonades s'emmagatzema el material de drogueria i de sobte unes flames entre aerosols i productes combustibles dispararen totes les alarmes: la nau començava a cremar i tot feia indicar que l'extinció seria molt difícil. Bombers de Palma, Inca, Llucmajor i Calvià hi acudiren amb més de quinze camions.

El foc s'havia estès a una rapidesa inusitada, impulsat per un intens vent. A les cinc del matí les flamarades es veien des de diversos quilòmetres i els bombers només podien esperar que s'anés cremant el contingut de la nau perquè el foc perdés força. A la il·luminació de les flames embolicada en una espessa fumera s'unien detonacions puntuals: esprays, aerosols i bombones de butà anaven esclatant, a mesura que el foc les assolia.

A peu de carrer, el responsable d'Eroski Center Syp, Santiago Izaguirre, nombrosos empleats i tots els equips d'emergència observaven impotents com els escassos departaments que seguien dempeus es desplomaven. A les vuit el foc fou controlat, però a l'interior continuava cremant. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Llucmajor es va fer càrrec de la investigació, però els agents no pogueren accedir a la nau perquè el perill era molt elevat. De fet, fins a les dotze del migdia una fumera continuava carregant l'ambient i en un tram de l'autopista d'Inca, a l'altura d'Alcampo, el trànsit era lent perquè els vehicles amb prou feines tenien visibilitat.

La situació va ser tan tensa que molts assalariados del Syp esclafiren a plorar en comprovar que la plataforma on el dia abans havien estat treballant s'havia convertit, ara, en un caramull de ferros retorçats i runes.

Al migdia les tasques d'extinció continuaven, ja amb més calma, però de forma contínua. Les parets exteriors havien suportat les altíssimes temperatures perquè estaven construïdes amb plaques de formigó. La coberta, en canvi, es desplomà en alguns trams.

Els primers bombers que accediren a l'interior ho feren proveïts d'equips d'oxigen i no s'endinsaren en excés, ja que la visibilitat era escassa. «Som pessimistes quant a donar una previsió sobre l'extinció del foc, en alguns punts encara hi ha flames, així que crec que en tenim per diversos dies», explicà un oficial dels Bombers. I en efecte, a les vuit de l'horabaixa una vintena de funcionaris seguia al voltant del magatzem, controlant cada minut.

Diverses grues arribaren al carrer Conradors amb la intenció aparent d'esfondrar algunes parets, a fi que les excavadores puguin remoure el material fumejant de l'interior. Avui continuaran els treballs i en breu la nau desapareixerà.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris