nubes dispersas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Els hotelers balears contribuiran a pal·liar el dèficit financer dominicà

Els empresaris compraran uns 150 milions de dòlars de deute públic

Les principals cadenes hoteleres de l'Estat, la majoria d'elles balears, han manifestat el seu compromís de col·laborar en la recuperació econòmica de la República Dominicana. La fórmula escollida per ajudar a pal·liar el dèficit financer i millorar les infraestructures d'aquesta important destinació turística del Carib serà l'adquisició de deute públic per valor de 150 milions de dòlars.

El ministre de Turisme dominicà, Félix Jiménez, confirmà ahir els «bons resultats» de la trobada celebrada dilluns horabaixa a l'Hotel Melià Victoria amb els presidents de les cadenes hoteleres Sol-Meliá, Iberostar, Barceló, Riu i Piñero. Jiménez informà també de la trobada el conseller de Turisme, Joan Flaquer, en el decurs d'un berenar de treball.

El ministre dominicà comentà que a començament d'octubre se celebrarà una reunió amb els empresaris hotelers de l'Estat per tal de formalitzar l'operació financera i concretar els mecanisme inversors. Una trobada a la qual també assistirà el president de la República Dominicana, Leonel Fernández, qui ha tancat un important acord amb diferents inversos estrangers per aconseguir 550 milions de dòlars durant aquest mes per eixugar el dèficit financer de l'Estat dominicà. Un altre dels punts revelats per Jiménez en relació a l'aportació econòmica de les cadenes hoteleres fa referència a la distribució dels 150 milions de dòlars. Cada empresa aportarà una quantitat en funció del nombre de llits que disposa a aquesta destinació turística del Carib.

La decisió dels empresaris turístics de les Illes Balears ja ha rebut les primeres crítiques per part dels sindicats. Els representants de les federacions d'hoteleria de CCOO i UGT varen afirmar ahir que allò que haurien de fer les grans cadenes és destinar aquests doblers que invertiran a la República Dominicana per millorar l'oferta turística de les Balears i, al mateix temps, proporcionar un major compromís social.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris