cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 18°
22°

Un informe denuncia irregularitats en les ajudes per rehabilitar habitatges

Els serveis jurídics creuen que l'anterior equip de govern incomplí la normativa vigent


Un informe realitzat per un lletrat adscrit als serveis jurídics de l'Ajuntament de Calvià, al qual ha tingut accés aquest diari, considera «irregulars» una sèrie d'ajuts econòmics que va aprovar l'anterior govern municipal, dirigit per Margarita Nájera, per a la rehabilitació d'habitatges i edificis.

Aquest informe, que va ser lliurat als nous responsables de l'Ajuntament de Calvià abans de l'estiu, ho va sol·licitar l'actual responsable de l'àrea de serveis urbans i habitatges. El tinent de batle va voler que els tècnics comprovassin si la tramitació d'una sèrie d'expedients en què s'havien aprovat aquests ajuts s'havien realitzat tal com exigeix la llei. Aquests ajuts no es van aprovar d'una sola vegada. La primera partida es va aprovar el 17 de juliol de 2002 i es van lliurar diners, per més de 18.000 euros en total, a quatre veïns i a dues comunitats de propietaris per a millores en edificis o en habitatges. La següent partida, que estava inclosa al programa de rehabilitació, es va aprovar el 4 de desembre del mateix any. Es va ajudar dos veïns i dues comunitats i se'ls va lliurar gairebé dotze mil euros. El tercer i últim ajut econòmic va ser aprovat el juliol de l'any passat i es van aprovar lliurar gairebé 60 mil euros a un centre comercial per a la rehabilitació d'habitatges, segons s'assenyala en l'informe jurídic.

El lletrat de Calvià assenyala l'«enorme dificultat» que ha tingut per emetre el seu informe, ja que la majoria d'expedients que ha comprovat no tenen el més mínim ordre. Han aparegut documents sense firmar, d'altres que corresponen a fotocòpies i, el que pot ser més greu, en molts no apareix la proposta de resolució, que és precisament el que s'estudia a la Comissió de Govern.

Malgrat totes aquestes dificultats el tècnic jurídic arriba a la conclusió que els expedients «no es van tramitar amb el degut rigor» que exigeixen les normes administratives. L'informe n'esmenta, un per un, cada cas que s'ha comprovat, i en la majoria d'ells el tècnic arriba a la conclusió que el beneficiari, o bé no tenia dret a percebre aquests ajuts, o els diners que va rebre per a la rehabilitació del seu habitatge eren excessius. Aquesta situació no s'ha produït en tots els casos, ja que alguns dels ajuts lliurats s'ajustaven a la normativa municipal.

Arquitecta municipal
Malgrat el fet que es tractaven d'ajuts de rehabilitació d'habitatges, l'arquitecta municipal no participava en la tramitació d'aquests expedients d'ajuts. Així ho ha pogut comprovar el lletrat que ha emès aquest informe, que es va posar en contacte amb una arquitecta del departament d'habitatge, que li va confirmar que no sabia res d'aquest tema. Lògicament, el lletrat no ha pogut aclarir els dubtes que té amb els anteriors responsables d'aquesta àrea municipal, ja que es tracta de persones que ja no treballen a la Sala.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris