nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

El retard de la depuradora fa créixer els rumors de crisi entre PSOE-UM

L'edil i portaveu del PP demanarà explicacions en el ple de demà

El retard en la signatura del conveni per construir una nova depuradora al municipi d'Alaró fa créixer entre l'oposició els rumors d'una possible crisi interna dins l'equip de govern (PSOE-UM). Així, el portaveu del PP, Joan Simonet, té previst demanar en el ple ordinari de demà quin és el motiu d'aquest retard.

«No sabem si tot l'equip de govern està d'acord amb aquest projecte. El mes de juliol el batle mostrà un esborrany de conveni, però tot això està aturat ara». I afegeix Simonet que «sospitam que hi ha problemes. Sembla ser que persones importants d'UM, no el regidor, estan molt en contra que la depuradora s'ubiqui davant la zona de les Mines».

D'aquesta manera, el portaveu del Partit Popular demana «celeritat» a l'equip de govern per «tractar aquesta qüestió, que és una promesa electoral i, a més, el Govern balear està disposat a participar-hi».

D'altra banda, Simonet va comentar ahir que «quan acordaren formar equip de govern anunciaren que tenien un pacte firmat i encara ara no s'ha presentat, la qual cosa ens fa sospitar que qualque cosa passa i ara sabem amb quines condicions es va acordar aquest pacte».

El mes de juny de 2003, PSOE i UM acordaren crear un pacte de postgovernabilitat, que permeté als socialistes recuperar un dels municipis on històricament han tengut més força. D'aquesta manera, es posà punt i final a l'experiència de pacte entre el PP i el PSM, que governaren durant la legislatura 1999-2003.

Mentre el socialista Miquel Deyà ocuparà la batlia la resta de legislatura, Antoni Rebassa, l'únic edil d'Unió Mallorquina, és el tinent de batle i és el responsable d'àrees tan importants com Obres Públiques, Manteniment, Serveis, Festes i l'àrea de Promoció Turística i Empresarial. Així, des de l'oposició també s'ha criticat i qüestionat en alguna ocasió que «a vegades no queda massa clar qui és el responsable de cada una de les àrees».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris