cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
17°

El Govern dominicà demana als hotelers 150 milions de dòlars

Félix Jiménez, ministre de Turisme, considera vital l'ajuda

El ministre de Turisme dominicà, Félix Jiménez, es reuní ahir a Palma amb les cadenes hoteleres espanyoles presents al seu país, entre les quals hi havia Sol Meliá, Barceló, Iberostar, RIU, Piñero Hoteles, a fi de concretar els ajuts financeres que els empresaris poden aportar per resoldre la crisi econòmica que pateix el seu país, després de la «nefasta» gestió de l'expresident Hipólito Mejía en els últims quatre anys, que conclogué amb la fallida del banc Baninter i la ruptura de relacions amb el Fons Monetari Internacional (FMI).

Jiménez afirma que en els vint dies que du al capdavant del Govern del seu país l'actual president, Leonel Fernández, «hem recuperat la confiança dels inversors i de l'FMI, com així ho demostra la taxa de canvi amb el dòlar, que ha baixat un 20% a favor del peso dominicà. I si fa mes i mig el nostre president Leonel Fernández demanava a Palma una ajuda als hotelers de 250 milions de dòlars, en aquest espai de temps, a causa de l'augment de la confiança, la xifra que demanam és de 150 milions, és a dir, un 40 per cent menys».

En aquest punt, el ministre dominicà afirmà: «Tots hem de ser molt conscients que l'estabilitat macroeconòmica de la República Dominicana beneficia a tothom».

I va reconèixer que en la crisi del Baninter, que deixà deutes per valor de 1.000 milions de dòlars, «hi hagué un maneig equivocat de la situació per part de les autoritats monetàries, en aquest cas el Banc Central, i polítiques del nostre país».

El Govern de Fernández, que fa escassament un mes fou investit, «vol superar en menys de 18 mesos la crisi econòmica que travessa el país, però per a això és vital que els hotelers espanyols col·laborin amb nosaltres en aquesta nova estratègia política i econòmica», segons Félix Jiménez.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris