cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

Immigració i economia centraran el discurs de Munar per la Diada

Abordarà l'impacte dels nouvinguts en la llengua i la cultura

S.B/J.T.Palma.
La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, centrarà el seu tradicional discurs de la Diada, que pronunciarà diumenge 12 de setembre, en la situació econòmica i en els efectes de la immigració sobre la llengua i la cultura de l'illa. La responsable insular també apuntarà quines actuacions es poden prendre davant d'aquesta situació.

Després del ple extraordinari que el Consell féu ahir per aprovar les distincions que s'atorgaran amb motiu de la Diada, la presidenta va avançar que en el seu discurs abordarà la situació econòmica i social de Mallorca, els canvis derivats de la immigració i el seu impacte en els hàbits, la cultura i la llengua de l'illa, així com «les mesures que es poden adoptar» per corregir aquesta tendència.

Munar també té la intenció de dedicar una part de la seva intervenció a la Constitució europea que, segons va avançar ahir, conté «molts aspectes que es poden millorar». La responsable insular va advertir que el discurs se centrarà en els reptes d'aquesta legislatura que, des del seu punt de vista, comença ara. Munar manté que les tres convocatòries electorals celebrades en el darrer any han impedit als polítics centrar-se plenament en la seva tasca.

La presidenta pronunciarà el seu discurs en l'acte institucional organitzat pel Consell al pati de la Misericòrdia (diumenge, a les 20.00 hores), just després que es lliurin els honors i distincions aprovats en el ple extraordinari d'ahir. En aquest acte també es cantarà La Balanguera, himne de Mallorca, i actuaran els Cors infantils de la Fundació Teatre Principal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris