nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El nou paviment del carril estret del Born serà a punt al final d'any

Cort presentà als comerciants les principals actuacions previstes


L'Ajuntament de Palma té previst concloure les obres de pavimentació del carril estret del Born abans de final d'any. Catalina Terrassa, tinent de batle d'Infraestructures i Contractació, explicà ahir als comerciants de la zona totes les mesures de millora que la corporació local ha previst que tindran un pressupost total de 210.000 euros i un termini d'execució de deu setmanes.

La regidora explicà que el pròxim 15 de setembre s'iniciaran les obres de millora de la conducció d'aigües pluvials amb la instal·lació al llarg de tot el passeig d'una canonada de 50 centímetres de diàmetre que absorbirà les precipitacions a través de 21 imbornals. Així mateix, aquesta infraestructura recollirà les baixants d'aigua dels edificis, que en l'actualitat «es vessaven al carrer».

Una altra de les mesures impulsades per l'Ajuntament en aquest indret serà la modificació del pendent del carril estret, que en l'actualitat apuntava cap als edificis, i que després de les obres durà les aigües acumulades cap a la part central del passeig. Terrassa afirmà que amb aquests canvis s'aconseguirà que «els comerços no pateixin inundacions els dies de pluja intensa».

El paviment de la calçada estreta del Born serà de peces de formigó envellit, mentre que les voreres, que estaran construïdes al mateix nivell, seran recobertes de pedra calcària de color clar. Ambdós sectors es diferenciaran gràcies a petits pilons que recorreran tot el passeig.

De la mateixa manera, s'obriran tres nous passos a la jardinera del nucli central del Born per facilitar la «permeabilitat» del passeig. Aquesta actuació també preveu en principi la millora de la jardinera que s'ubica a la part inferior del carrer Constitució.

Quan les obres hagin conclòs, per aquest carril estret transitaran els autobusos, taxis i vehicles autoritzats per circular per les zones Acire. L'altre costat del Born serà remodelat en la mateixa línia estètica, però les fonts municipals consultades no pogueren precisar quan es durien a terme aquestes obres a causa de «la complexitat que suposa trobar un moment apropiat per iniciar les obres».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris