nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Adjudicat l'avantprojecte per a la reforma integral del Teatre Principal

El cost és de 86.400 euros, que pagaran a parts iguals l'Ajuntament, el Consell i el Govern

El Patronat del Teatre Principal d'Inca, format per representants del Govern balear, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament d'Inca, les tres entitats propietàries del Teatre, varen adjudicar ahir per concurs la redacció de l'avantprojecte per la reforma integral i més ambiciosa de l'edifici.

El batle d'Inca, Pere Rotger, va informar de l'adjudicació i va dir que el pressupost per la redacció de l'avantprojecte és de 86.400 euros, «que es pagarà a parts iguals entre els tres propietaris del Teatre» i té un termini de cinc mesos d'execució.

Amb aquesta adjudicació de l'avantprojecte, que el realitzarà el mateix equip d'arquitectes que varen fer el de l'auditori d'Alcúdia i el teatre de Lloseta, «hem pogut arribar a la primera resolució en molts anys entre les tres entitats», segons Rotger, que continuà dient que «hem tengut moltes discussions entre els tres propietaris, però aquesta és una etapa passada i ara anam per bon camí».

Una vegada es tengui l'avantprojecte redactat, que anirà acompanyat d'una memòria que donarà el pressupost total de l'obra, «es farà una altra reunió entre el Govern, el Consell i l'Ajuntament per estudiar el cost de la reforma i decidir si es pot dur a terme o pel contrari hem de reduir costs i per tant realitzar una reforma menys ambiciosa», va dir Rotger.

Pel moment, l'avantprojecte que es realitzarà contemplarà la reforma integral de l'edifici del Teatre Principal a més de l'adquisició de les cases adjuntes a l'edifici per tal de poder convertir-les en instal·lacions del teatre, del qual Pere Rotger va aclarir «que s'espera que sigui del tot funcional i polivalent, que ens doni resultats òptims a la nostre ciutat».

El batle d'Inca, Pere Rotger, també va informar que «per executar les obres de la reforma del Teatre Principal, el Patronat del mateix teatre disposa d'una subvenció donada pel Ministeri de Foment que ascendeix a 1.165.963,5 euros».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris