algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

Les cases de Betlem perden aquest mes l'ús públic després de 12 anys

La Sala es veu obligada, per sentència, a restituir-les a Cala Veya

No ha estat possible arribar a un acord i conservar la titularitat pública de les cases de Betlem. Amb la força d'una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears, la promotora des Canons, Cala Veya S.A, recuperarà aquest mes la propietat de les cases cedides el juliol del 92 a l'Ajuntament d'Artà per conveni urbanístic.

En una reunió mantinguda ahir al matí entre els representants de Cala Veya S.A. i els partits polítics que integren el Consistori, es va intentar arribar a un acord per tal de poder continuar gaudint de l'ús de les cases de Betlem, cosa que no fou possible. El batle, Rafel Gili (UM), va manifestar: «Ells tenen una sentència que obliga a tornar aquestes cases i no han volgut entrar en cap tipus de negociacions. Volen que els entreguem les claus. I ho haurem de fer d'aquí a una o dues setmanes. La nostra intenció era poder arribar a un acord, però no ha pogut ser». La promotora haurà de lliurar a canvi 18.000 euros a l'Ajuntament per les despeses que s'hi han invertit durant aquests anys. Les cases de Betlem han estat d'us públic durant 12 anys. Hi passen més de 2.000 persones cada any, s'hi fan acampades, forma part de la ruta de la pedra en sec que va d'Artà a Lluc, s'hi han fet trobades, exposicions... Per tot això tots els partits polítics lamentaren aquesta pèrdua de patrimoni per al poble, com també de servei públic.

Des de l'equip de govern, Josep Silva (PSOE) afirmava que «encara que tornem les claus continuarem lluitant per recuperar-ne l'ús públic. Es tracta de reclamar al Govern la compra d'aquesta finca i restituir-la a l'Ajuntament».

En el mateix sentit es pronunciava Julen Adrian (EU-EV): «Demanarem al Govern que assumeixi la seva responsabilitat i que compri la finca».

Des de l'oposició, l'exbatlessa Margalida Tous (UIA) es mostrava molt contundent. «Els que ara estan a l'equip de govern i que fa poc eren a l'oposició ens varen voler fer mal a nosaltres rebutjant un conveni que obria una porta a la conservació de la titularitat pública de Betlem i n'ha sortit perjudicat el poble d'Artà». Des del PP, grup a l'oposició, Bartomeu Palmer explicà que «ens sap molt de greu aquesta pèrdua, però hem de tenir en compte que aquesta gent reclama el que li correspon. La culpa és de la mala gestió de l'equip de govern de l'anterior legislatura».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris