nubes rotas
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
22°

La ruptura del diàleg social pot fer malbé set dies decisius pel turisme

Flaquer viatja demà a Madrid mentre els sindicats es mobilitzen

Empresaris i institucions responsables del sector turístic de les Balears inicien una setmana que pot ser decisiva per a la primera indústria de la Comunitat, set dies «històrics» que es podrien fer malbé per la ruptura del diàleg social. Tot dependrà del grau de les mobilitzacions que els sindicats acordin el pròxim divendres i de les solucions que aporti el Govern a la Mesa de Diàleg Social.

L'atapeïda agenda de la setmana inclou l'acord que representants de cadenes hoteleres mallorquines podrien prendre avui mateix per tal d'ampliar amb 200 milions d'euros les seves inversions a la República Dominicana. D'altra banda, el conseller de Turisme, Joan Flaquer, es reunirà demà horabaixa a Madrid amb el ministre d'Indústria, Turisme i Comerç, Josep Montilla, per tal d'agilitar la posada en marxa del Pla de reconversió de la Platja de Palma, renovar els acords de col·laboració en matèria de promoció exterior i repassar els plans d'excel·lència, entre altres temes.

Així mateix, una delegació de l'Associació Hotelera de la Platja de Palma viatjarà a Barcelona per mantenir, amb una setmana de retard, la reunió prevista amb el secretari de Turisme, Raimón Martínez Fraile, i que va haver de ser suspesa pels ruixats que divendres passat afectaren seriosament les connexions aèries entre Son Sant Joan i l'aeroport del Prat.

Jordi Cabrer encapçalarà la comitiva empresarial hotelera que ha de fer arribar a un dels màxims responsables turístics de l'Estat la preocupació del sector per l'endarreriment del pla de reforma integral de la zona, una inversió de mil milions d'euros que en un termini de 15 anys podria canviar la fesomia d'aquesta clàssica i pionera, alhora que deteriorada, destinació del producte massiu de sol i platja.

Totes aquestes qüestions, emperò, poden quedar reduïdes a no res si l'Administració autonòmica no aconsegueix calmar els ànims dels sindicats. Divendres dia 10, els delegats d'hoteleria de CCOO i UGT es reuniran per acordar el calendari de mobilitzacions, el qual inclou una gran manifestació a final de mes. Les centrals de treballadors volen solucions immediates i ja han donat un ultimàtum al Govern perquè les presenti a la pròxima reunió de la Mesa de Diàleg Social.

Però la preocupació immediata de l'Executiu balear és fer arribar a Madrid el missatge que el sol i platja «resisteix» i que no està gens exhaurit. A més, el conseller Flaquer espera que el Ministeri s'impliqui en els diversos esdeveniments que es duran a terme els pròxims mesos, com els congressos dels agents de viatge espanyols i alemanys o la reunió de l'OMT aquest mes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris