lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

Les Illes encapçalen la sinistralitat en motos i en motocicletes a l'Estat

B.P.Palma.
Les Illes Balears són la comunitat autònoma amb pitjors xifres de sinistralitat en motocicleta i ciclomotor. Una de cada quatre víctimes mortals a les carreteres de l'Arxipèlag ho és per un accident amb aquests vehicles, segons un estudi que el Reial Automòbil Club de Catalunya donà a conèixer a començaments d'any.

En l'esmentat informe s'assenyala que a les Illes Balears durant el 2001 moriren 47 persones a causa d'un accident de moto o de ciclomotor, sobre 170 persones, la qual cosa suposa un 25,2% sobre el total de víctimes mortals d'accidents de trànsit.

Aquesta xifra, segons l'estudi del Reial Automòbil Club de Catalunya, és 10,2 punts superior a la mitjana espanyola, que és del 15 per cent.

Altres dades recollides en aquest informe situen en un 3% el nombre de persones que moren després de sofrir un accident de moto o de ciclomotor, una quantitat que el RACC atribueix al «reduït ús que es fa del casc» a la comunitat balear.

Aquestes dades posen en relleu la importància que té la modificació dels hàbits en la reducció de la sinistralitat en carretera i l'especial incidència que s'ha de fer en determinats grups d'edat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris