cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Emergències no sol·licita els títols per redactar plans d'autoprotecció

La Direcció General no ha consolidat encara la seva estructura

B.P.Palma.
La Direcció General d'Emergències no demana les titulacions exigides per dur a terme els plans d'autoprotecció a les empreses de les Illes Balears, segons informà el responsable de l'àrea, Joan Pol, en una conferència pronunciada, a mitjans de juliol al Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials de les Illes Balears. Pol explicà als assistents que la Direcció General s'interessa per l'experiència dels sol·licitants en la redacció dels plans d'autoprotecció i afegí que «un títol no vol dir res».

S'ha de recordar que el Col·legi Oficial d'Enginyers Industrials interposà un recurs contra l'obligació d'inscriure's en un registre per la realització de plans d'autoprotecció, obligació establerta per Joan Pol en un decret autonòmic. Segons els enginyers, es tractava d'una intromissió inadmissible en les competències del col·legis professionals.

D'altra banda, a finals del mes d'agost, s'obrí «un període d'audiència per al segon esborrany d'avantprojecte de decret pel qual es determinen les funcions de les unitats administratives que integren la Direcció General d'Emergències», com també les acreditacions, vestuaris i vehicles a utilitzar pel seu personal.

El primer expedient per a la realització d'aquest decret fou ordenat pel conseller d'Interior, José María Rodríguez, amb data de quatre de desembre de 2003.

Així, un any després de la seva creació, no tenia encara una estructuració definitiva a les darreries del mes d'agost.

La Direcció General d'Emergències se situà des del moment de la seva constitució al bell mig de la polèmica política.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris