cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

L'Ajuntament integra el call jueu de Palma en el pla estratègic de turisme

Amb això es pretén diversificar l'oferta i potenciar el turisme cultural

J.C.P./LL.L.Palma.
Un dels projectes estrella de l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Palma és integrar els calls jueus de Ciutat dins el pla estratègic de turisme per, d'aquesta manera, diversificar l'oferta cultural i atreure nous segments de la demanda. Una de les primeres passes en aquest sentit serà integrar Palma dins la xarxa europea que gestiona i promociona aquest tipus d'oferta cultural tan específica.

Des de fa vuit mesos, un equip multidisciplinar, encapçalat per la catedràtica d'Història Maria Barceló i integrat per experts de la UIB, de l'associació Llegat Jueu, com també per tècnics municipals de les àeres de Turisme i Patrimoni, treballen intensament en aquest projecte. «Ara ens trobam en la fase d'identificació de tots aquells elements que han d'integrar la nova oferta. Es tracta de veure si reunim les condicions per integrar-nos dins la xarxa de calls jueus», explicà Francisca Bennàssar, tinenta de batlessa i regidora de Turisme de l'Ajuntament de Palma. Tot i que es parteix sense un pressupost plenament definit, «les quantitats s'aniran aportant a mesura que avanci el projecte».

D'alguna manera, el nou producte estrella de la 'Palma Cultural' és una iniciativa que no comença de zero. El mes de febrer de 2003, el Govern del Pacte de Progrés inicià el programa «Itineraris per Ciutat», una iniciativa finançada amb 387.000 euros provinents de l'ecotaxa. Es tractava de posar en marxa set rutes turístiques guiades per Ciutat, de les quals la primera que s'activà va ser la visita al call jueu. Una activitat d'enorme èxit que «volem supervisar per garantir-ne la qualitat i promocionar-la dins el conjunt de l'oferta cultural de Palma», digué Bennàssar.

L'Ajuntament de Palma ha començat a fer feina per integrar la ciutat dins la xarxa internacional de calls jueus. La tramitació s'efectuarà a través de l'associació estatal que des de Girona, fins on viatgen 100.000 turistes cada any atrets pel seu llegat jueu, gestiona altres destinacions com Toledo, Càceres, Hervàs, Segòvia, Còrdova, Oviedo, Ribadavia i Tortosa.

La regidora de Turisme de Cort explicà que «aquest mes enviarem el dossier de la nostra candidatura a la direcció de la Xarxa de Calls Jueus d'Espanya, en el qual volem expressar el nostre compromís de tirar endavant totes les accions a les quals ens obliga pertànyer a una xarxa d'aquestes característiques». Amb aquesta iniciativa, Cort espera poder oferir un altre i molt important estímul al turisme de Ciutat. El procés es completarà el dia que el ple de la corporació municipal aprovi la proposta d'incorporació.

Per la seva part, la secretària general de la Xarxa de Calls Jueus d'Espanya, Assumpció Hosta, no va voler valorar la candidatura de Palma, ja que «disposen fins a final de mes per poder presentar tota la documentació». D'altra banda, allò que volgué recordar és que aquesta organització, creada l'any 1995, «ha aconseguit treure a la llum el llegat jueu i ha ajudat a rehabilitar-lo», com també que ara s'està realitzant «un inventari de Béns d'Interès Cultural Sefardites». Igualment, va destacar «el treball en xarxa» de l'organització, el qual pot derivar «en una xarxa europea d'itineraris culturals».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris