nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
20°

La "contra romeria" reuní un miler de persones

Els manifestants demanen davant de Cort la dimissió de Cirer

88176

Els manifestants arribaren a la plaça de Cort després de recórrer a peu l'itinerari des del monestir de la Real.

Un miler de persones -entre 700 i 800 segons la Policia Local- participaren ahir en la «contraromeria» organitzada per la plataforma Salvem La Real, que s'oposa a la construcció del nou hospital en aquesta zona de Palma. La manifestació, que va transcórrer de manera pacífica entre el monestir de La Real i Cort, s'havia convocat com a resposta cívica a la incidentada romeria de Sant Bernat, del passat 19 d'agost. Amb l'acte d'ahir, els convocants van voler deixar clar que «només lluitam amb la paraula» davant unes institucions «prepotents», tal com llegia el manifest que va tancar l'acte, pronunciat davant de Cort per la portaveu de la plataforma Maria Assumpció Renom. La portaveu va criticar l'actuació de la comitiva municipal -encapçalada per la batlessa Catalina Cirer- que participà en la Romeria del 19 d'agost i preguntà «que han volgut demostrar entrant dins una església amb la força pública». També va retreure que se'ls hagi tractat com a «terroristes» només «perquè defensam el patrimoni».

Renom acusà els responsables del Govern, del Consell de Mallorca i de l'Ajuntament de Palma d'haver mentit, d'haver protagonitzat un «abús de poder» i de servir els «especuladors». Va avançar que la propera manifestació podria acabar al Consell -la institució ha iniciat un procés de protecció que no satisfà els veïns- i va tornar a rebutjar la ubicació del nou hospital tot i la reducció de l'alçada plantejada pel Govern.

En un altre moment del discurs -interromput pels manifestants amb crits de «Salvem La Real» o «Cirer dimissió»-, la portaveu va emprar la frase que s'atribueix al Rei En Jaume, «vergonya cavallers, vergonya», per retreure la «manca de moral i d'ètica» dels governants en un assumpte que «fa mala olor».

Darrere d'un grup de xeremiers i d'una gran pancarta amb el lema «Salvem La Real», la «contraromeria» havia sortit passades les 10 del matí del monestir de La Real. En un ambient festiu, els manifestants -entre els quals es va poder veure polítics d'esquerres- van recórrer a peu el camí dels Reis, General Riera, Sant Miquel o la plaça Major. Mitja hora després arribaven a la plaça de Cort, on l'esperaven els regidors de l'oposició municipal.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris